Στον… πάτο του 12,2% ο (εχθρός του Πούτιν) Ναβάλνι στη Μόσχα

Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεγε, σε συνεννόηση με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ τον Σεργκέι Σομπιάνιν ως αντικαταστάτη του βουτηγμένου στα σκάνδαλα και τη διαφθορά Γιούρι Λουσκόφ για το αξίωμα του δημάρχου Μόσχας, γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν περίμενε πολλά από το κορυφαίο πολιτικό στέλεχος του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία”.

Ο Σομπιάνιν ήταν περισσότερο παραδοσιακός πολιτικός και γραφειοκράτης, αδυνατώντας να συναρπάσει τα πλήθη, και να κομίσει ένα καινούριο όραμα σε

μια από τις πιο ιστορικές πόλεις του πλανήτη. Ήταν όμως έμπιστος, και λόγω του χαμηλού προφίλ του θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να ξεχαστούν τα σκάνδαλα του Γιούρι Λουσκόφ.

Όπως και έγινε. Ο Λουσκόφ ξεχάστηκε, ο Σομπιάνιν δεν πείθει, οι δημοσκοπήσεις ωστόσο του δίνουν καθαρό προβάδισμα απέναντι στον ορκισμένο εχθρό του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος αναδείχτηκε μέσα από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του προηγούμενου έτους.

Ο Ναβάλνι απέφυγε οριακά πριν από μερικές εβδομάδες τη φυλάκιση, οι δημοσκοπήσεις ωστόσο δείχνουν ότι δεν έχει σοβαρές πιθανότητες να διεκδικήσει τον δήμο της Μόσχας. Σύμφωνα με τη μέτρηση της “Comcon”, ο Σομπιάνιν συγκεντρώνει 37,6% έναντι 12,2% του Ναβάλνι, ενώ μεταξύ εκείνων που έχουν αποφασίσει, το προβάδισμα του εν ενεργεία δημάρχου της Μόσχας είναι ακόμη πιο ηχηρό: 62,5% έναντι 20,3%.

Οι αριθμοί αυτοί έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών. Και οδηγούν σε ακόμη ένα συμπέρασμα: Το ενδεχόμενο η υποψηφιότητα Ναβάλνι να ευνοεί τελικά… τον Πούτιν, αφού θα δώσει στη σχεδόν βέβαιη εκλογή του Σομπιάνιν μια επίφαση νομιμοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα