Στον ανακριτή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ

Στα χέρια του αρεοπαγίτη ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη βρίσκεται ήδη η δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με βασικό εμπλεκόμενο πρόσωπο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στη συνέχεια ο κ. Τσαλαγανίδης θα αρχίσει την ανάκριση επί της ουσίας της υπόθεσης, ενώ δεν αναμένεται σύντομα να αρχίσει να καλεί τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο γραφείο του.

Οι δικογραφίες αυτές αφορούν στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών

usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ. Επίσης, άλλη, δεύτερη δικογραφία αφορά στον -επίσης επικεφαλής του ΣΔΟΕ- Γιάννη Καπελέρη.

Η τρίτη δικογραφία αφορά σε συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου και συγκεκριμένα στα ξαδέλφια του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, το σύζυγό της Συμέων Σικιαρίδη, που από την αρχική λίστα Λαγκάρντ «χάθηκαν» περιέργως 1,222 εκατ. δολάρια και τον Ανδρέα Ρωσσώνη.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανοίξει ήδη ο δρόμος για την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο μετά την ομόφωνη απόφαση του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα (δύο κακουργήματα και ένα πλημμελήματα) που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα