Στο μάτι του κυκλώνα ο Μανιτάκης

Παρατείνεται η αγωνία όσον αφορά την επίτευξη συμφωνία με την τρόικα καθώς ούτε στη χθεσινή συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά μπόρεσε να γεφυρωθεί το χάσμα.

Ο Πρωθυπουργός σήμερα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας αναχωρούν και αυτά για το εξωτερικό και πλέον το μπαλάκι περνά στα τεχνικα κλιμάκια που θα παραμείνουν στην Ελλάδα

και θα είναι σε συνεχή επαφή με τα υπουργεία.

Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως η καθυστέρηση αυτή δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις, πληροφορίες όμως θέλουν τα στελέχη του Οικονομικών να έχουν ήδη αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα στη λειτουργία του κράτους.

Οι διαφορές που υπάρχουν με τα υπόλοιπα υπουργεία σε ζητήματα κυρίως τεχνικής φύσεως δεν ανησυχούν την κυβέρνηση, είναι όμως σαφές πως οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθυστερούν την επίτευξη συμφωνίας.

Οι τροϊκανοί φαίνεται πως δεν επιμένουν πλέον τόσο για 25 χιλιάδες απολύσεις, ζητούν όμως ξεκάθαρα από την κυβέρνηση να τους παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο με σαφή χρονικό ορίζοντα και κυρίως συγκεκριμένο νούμερο δημοσίων υπαλλήλων που θα οδηγηθούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην έξοδο.

Ο κ. Μανιτάκης έχει βρεθεί λοιπόν στο μάτι του κυκλώνα και μεταξύ των συναδέλφων του υπουργών οι οποίοι τον κατηγορούν ανοιχτά πως απέτυχε πλήρως στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ενώ δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο από τη στιγμή που καλά καλά δεν μπορούσε να ενημερώσει την τρόικα για τον αριθμό των επίορκων υπαλλήλων στο δημόσιο.

Στην ίδια λογική η τρόικα ζητά να υπάρξει ένα ξεκάθαρο σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης που θα διασφαλίζει πως ο φόρος ακίνητης περιουσίας θα εισπράττεται από το κράτος.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει εδώ και καιρό να υπάρξει ένας ενιαίος φόρος για τα ακίνητα αλλά και σε αυτό το θέμα υπάρχουν σαφείς καθυστερήσεις και μια αδυναμία από την πλευρά της κυβέρνησης να πείσει την τρόικα πως τα χρήματα θα μπαίνουν στα κρατικά ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα