Xαλαρός στο δικαστήριο ο Μουμπάρακ. Αναβολή για τις 29 Οκτωβρίου πήρε η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκαν σήμερα ο Χόσνι Μουμπάρακ και τα ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που συνελήφθησαν τις τελευταίες μέρες από τις δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου.

Ο πρώην ηγέτης της Αιγύπτου που αποφυλακίστηκε αλλά παραμένει σε κατ’οίκον περιορισμό, στο πλαίσιο και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει

επιβληθεί στην Αίγυπτο, επιστρέφει στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει κατηγορίες αναφορικά με τη συμμετοχή του στους θανάτους διαδηλωτών κατά την εξέγερση της Αραβικής Άνοιξης που οδήγησε στην ανατροπή του από την εξουσία το 2011.

Για τους συλληφθέντες ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνισή τους ενώπιον του δικαστηρίου, καθώς κατηγορούνται για τα σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, λόγω της επέμβασης του στρατού.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ εμφανίστηκε… χαλαρός, πάνω σε καροτσάκι που τον μετέφερε από το στρατιωτικό νοσοκομείο στο οποίο παραμένει μετά την αποφυλάκισή του, ενώ συνοδευόταν από τους γιους του.

Οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πήραν αναβολή για τις 29 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα