Στο 71% οι αρνητικές γνώμες στη Γαλλία για τον Ολάντ

Twitter @EmOikonomidis

Ένας έθνος… κοψοχέρηδων είναι οι Γάλλοι εδώ και αρκετό καιρό, και δεν χάνουν την ευκαιρία να αποδέχονται την αστοχία υλικού που συνόδευσε την πολιτική επιλογή τους στις προεδρικές εκλογές του 2012. Τότε που για να τιμωρήσουν τον Νικολά Σαρκοζί, και να τσαλακώσουν τον εγωϊσμό του, δεν υπολόγισαν πόσο κακό θα προκαλούσαν στη Γαλλία και

την Ευρώπη, παραδίδοντας τα κλειδιά των Ηλυσίων Πεδίων στον Φρανσουά Ολάντ.

Ο πολιτικός που προωθήθηκε ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος επειδή ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν κατάφερε να συγκρατήσει τις… ορμές του, και εξελέγη με τον αυτοπροσδιορισμό “κ. Κανονικός”, για να εξελιχθεί σε… “κ. Τίποτα” γράφει διαρκώς αρνητικά ιστορικά ρεκόρ για τη χώρα που χάρισε στην ανθρωπότητα την πιο ηχηρή και σύνθετη Επανάσταση. Μια εξέγερση… νοοτροπίας, όπως ήταν η Γαλλική Επανάσταση, μπολιασμένη με τις διδαχές του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού.

Η δημοσκόπηση της Ipsos που δημοσιεύτηκε σήμερα, επιβεβαιώνει το πόσο οικτρά μετάνιωσαν οι Γάλλοι την εκλογή Ολάντ. Οι αρνητικές γνώμες για τον Γάλλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας φτάνουν στο 71%, ενώ τον προηγούμενο μήνα βρίσκονταν στο 70%.

Όσο για τις θετικές, κινούνται στο απολύτως απογοητευτικό 26%. Ένας Πρόεδρος που πολύ πριν φτάσει στο μέσο της θητείας του, έχει χάσει κάθε ελπίδα να διεκδικήσει μια επόμενη. Όσο κι αν η γαλλική Δικαιοσύνη προσπαθεί να μπλέξει σε περιπέτειες τον Νικολά Σαρκοζί. Μάλλον τον πεισμώνει περισσότερο. Όπως και τη γαλλική κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα