“Στεγνώνουν” από μεθαδόνη οι αποθήκες του ΟΚΑΝΑ

«Μας το ανακοίνωσαν ξεκάθαρα. Δεν υπάρχουν αποθέματα μεθαδόνης μετά τις 11 Μαΐου. Στέγνωσαν όλες οι αποθήκες του ΟΚΑΝΑ», αναφέρουν οι χρήστες απεξάρτησης του Οργανισμού, καθώς, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», σε μια εβδομάδα η προβλεπόμενη δόση της μεθαδόνης, η οποία χορηγείται ανά 13 μέρες, μειώθηκε κατά 20%.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό υπήρχε έλλειψη μόνο σε ειδικά μπουκαλάκια, τώρα δεκάδες χρήστες σε απεξάρτηση περιμένουν έξω από μια μονάδα του ΟΚΑΝΑ,

σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, κρατώντας ποτηράκια του φραπέ και ουροσυλέκτες, για να βάλουν μέσα το «ζουμί»- όπως αποκαλούν μεταξύ τους την μεθαδόνη. «Έτσι όπως πάει την επόμενη φορά θα έρθουμε με το καπάκι της πορτοκαλάδας. Κι ας ευχηθούμε να μας το γεμίσουν» αναφέρουν.

Ωστόσο από ότι φαίνεται το πρόβλημα θα λυθεί μιας και ο νέος – βάση διαγωνισμού- προμηθευτής φαρμάκων του ΟΚΑΝΑ, το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), ενημέρωσε χθες την διοίκηση του νοσοκομείου ότι μέχρι αύριο θα είναι σε θέση να παραδώσει τις νέες παραγγελίες μεθαδόνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα