Σόιμπλε: «Τα χειρότερα είναι πίσω μας»

Κατά την άποψη του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, η κρίση στην ευρωζώνη θα είναι λιγότερο έντονη κατά το επόμενο έτος. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στα πλαίσια συνέντευξης που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα «BILD».

«Πιστεύω ότι έχουμε τα χειρότερα πίσω μας», είπε ο ιθύνων νους της γερμανικής οικονομίας, βασίζοντας την εκτίμησή του αυτή στο γεγονός, ότι χώρες, όπως η Ελλάδα, κατανόησαν ότι η υπέρβαση

της κρίσης είναι δυνατή μόνο μέσα από την επιβολή σκληρών μεταρρυθμίσεων.

«Η κυβέρνηση στην Αθήνα γνωρίζει ότι δεν επιτρέπεται να επιβαρύνει υπερβολικά τα δημοσιονομικά άλλων κρατών της ευρωζώνης. Γι’ αυτό προωθεί τώρα τις μεταρρυθμίσεις», είπε ο εν προκειμένω ο Schäuble.

Το ίδιο αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο Γερμανός Υπουργός και για τα αποτελέσματα των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της Γαλλίας: «Είμαι βέβαιος ότι η Γαλλία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Η κυβέρνηση γνωρίζει επακριβώς, ότι κάθε χώρα θα πρέπει να εφαρμόζει διαρκώς μεταρρυθμίσεις, ώστε να παραμένει ανταγωνιστική».

Το τελευταίο σχόλιο του Wolfgang Schäuble είχε προφανή στόχο να καθησυχάσει τις ανησυχίες που εκφράζονται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από πολλούς αναλυτές, ότι δηλ. η βαλτωμένη γαλλική οικονομία μπορεί να οδηγήσει σε δραματική επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Τέλος, σε εγχώρια ή όχι εντελώς εγχώρια ζητήματα, δεδομένου ότι η κατανάλωση στην γερμανική αγορά αποτελεί πανευρωπαϊκό ζήτημα, ο Schäuble προειδοποίησε εναντίον υπερβολικών μισθολογικών αυξήσεων κατά το επόμενο έτος, μιας και οι περίεργοι καιροί που ζούμε δεν ενδείκνυνται, κατ’ αυτόν, για αλόγιστες κινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα