Σίσι: Δεν μπορώ να αγνοήσω την πλειοψηφία που με θέλει Πρόεδρο

Twitter@EmOikonomidis

Το είπε… με τον δικό του τρόπο. Ο Στρατάρχης Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο οποίος ανέτρεψε το καλοκαίρι του 2013 τον Μοχάμεντ Μόρσι και το καθεστώς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την εξουσία στην Αίγυπτο, έδωσε σήμερα μέσω των αιγυπτιακών ΜΜΕ την πρώτη ξεκάθαρη εικόνα ότι θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της χώρας στις επικείμενες

εκλογές.

Ο Σίσι, στο πρόσωπο του οποίου έχει επιτευχθεί πολιτική και κοινωνική συναίνεση, δήλωσε με νόημα: “Δεν μπορώ να αγνοήσω την απαίτηση της πλειοψηφίας του αιγυπτιακού λαού, που θέλει να με δει να θέτω υποψηφιότητα για την Προεδρία”.

Τον Σίσι έχει ήδη προτείνει επίσημα ο Στρατός, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις διαδραματίζουν και πάλι κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής καθημερινότητας της Αιγύπτου, ενώ η συρρίκνωση της επιρροής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του διασφαλίζει μια άνετη, σχεδόν πανηγυρική εκλογή όταν στηθούν κάλπες.

Πρόσφατα, ο Στρατάρχης Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι βρέθηκε στη Μόσχα, όπου υπέγραψε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία, ενώ άκουσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να του δίνει… την ευχή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα