Σε δυο μέτωπα στοχεύει ο Σαμαράς

(Photo: Eurokinissi)

Σε δυο άξονες θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς. Ο ένας είναι στο εξωτερικό με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και ο άλλος στο εσωτερικό με στόχο να κλείσουν τα μέτωπα τα οποία παραμένουν ανοιχτά.

Μέσα στο Μάιο θα πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις μας για το δημόσιο με πρώτο βήμα τις 2000 απολύσεις, ενώ θα πρέπει επιτέλους να παρουσιαστεί και η φορολογική μεταρρύθμιση που είναι απαραίτητη για να υπάρξει δικαιοσύνη στην κοινωνία, να μπορέσει

το κράτος να μαζέψει χρήματα αλλά και να γνωρίζει ο ξένος επενδυτής το πλαίσιο που θα κινηθεί αν αποφασίσει να ρίξει τα λεφτά του στην Ελλάδα.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση, αλλα πλέον και για όλη την Ευρώπη είναι η ανεργία. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ότι κάτι φρενάρει και πως σιγά σιγά θα αρχίσει να αντιστρέφεται το κλίμα με τις προσλήψεις να είναι περισσότερες από τις απολύσεις και φυσικά εδώ ποντάρουν και στα χρήματα από το ΕΣΠΑ , χρήματα τα οποία θα πρέπει να τα διαχειριστούν με σύνεση αλλά και με πρόγραμμα έτσι ώστε να πιάσουν τόπο.

Σύμμαχος σε αυτό ίσως είναι και το γεγονός ότι αλλάζει το κλίμα και σε ευρωπαικό επίπεδο καθώς φαίνεται πως Γερμανοί, Γάλλοι αλλά και ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ τώρα ξύπνησαν και εκφράζουν ανοιχτά φόβους για κοινωνική έκρηξη. Μάλιστα μιλούν ανοιχτά για μια χαλάρωση της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής χωρίς όμως να βγούμε από το αυστηρό πλαίσιο, μένει να δούμε πως μπορεί να γίνει αυτό και αν τελικά θα υπάρξει το επόμενο διάστημα μια ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Σε αυτό το κλίμα ο κ. Σαμαράς ξεκινά ένα μαραθώνιο για να βρει επενδυτές με πρώτους σταθμούς το Πεκίνο και τη Σανγκάη την ερχόμενη εβδομάδα. Στην Κίνα το κλίμα για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα καλό μετά και την επιτυχημένη πορεία της COSCO και στόχος του Πρωθυπουργού είναι να έρθουν μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά να ανοίξει και η κινεζική αγορά για ελληνικά αγροτικά προιόντα.

Αμέσως μετά ο κ. Σαμαρας θα επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν για τα ενεργειακά , το Βερολίνο όπου θα δει και τη Μέρκελ ενώ προετοιμάζονται και δύο πολύ σημαντικά ταξίδια σε Μόσχα και Ουάσινγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα