Σχεδιασμός (;), πειράματα (;), συμφωνίες (;)

To «εγχείρημα» …λουκέτο μπορεί να μην …άρθηκε, σαν απόφαση, όμως η διεθνής, παράλληλα με την εγχώρια, κατακραυγή του, έστειλε μηνύματα. Το «πείραμα» πέτυχε. Η εντολή-απαίτηση για άμεση μείωση «δημοσίων» υπαλλήλων ικανοποιήθηκε και μέσα στο ζητούμενο χρονοδιάγραμμα. Επόμενος στόχος η 31/12/2012… έως τότε βλέπουμε.

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα θα ακολουθήσουν το μοντέλο «αναδιάρθρωση σε λειτουργία» και όχι «αναδιάρθρωση με λουκέτο». Ο χρόνος δεν πιέζει, άλλωστε.

Η συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ προχωράει… τα οφέλη της Ελλάδας

θα ανακοινωθούν άραγε; Θα έχουμε όφελος σε είδος (φθηνό αζέρικο φυσικό αέριο); Ανταποδωτικό από φόρους-τέλη (λόγω παραχώρησης ελληνικού εδάφους); Διασφαλισμένων θέσεων εργασίας (από την κατασκευή του, για Έλληνες πολίτες); Πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα υποβάθμισης του βόρειου αμυντικού τόξου της χώρας (ο αγωγός παιρνάει από νευραλγικές οχυρωματικές θέσεις της βόρειας Ελλάδας);

Καλό είναι ο ελληνικός λαός να ενημερώνεται, χωρίς γενικότητες και αόριστες θριαμβολογίες. Έγκριτα και ανοιχτά. Συγκεκριμένα και κατατοπιστικά. Τί δίνουμε και τί παίρνουμε. Τί είδους εναλλακτικές έχουμε και τι προσδοκούμε σε τελική ανάλυση. Με όρους πλήρους διαφάνειας.

Περιθώρια για ψίθυρους και σκιές δεν υπάρχουν. Ούτε για περαιτέρω εκπλήξεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα