Σαν τους χρησμούς της Πυθίας…

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να εξέλαβαν όλοι την απόφαση του ΣτΕ για το ζήτημα της ΕΡΤ. Μετά την κοινοποίηση της απόφασης όλοι άρχισαν να δίνουν τις δικές τους ερμηνείες, «κόβοντας και ράβοντας» στα μέτρα που επιθυμούν το …κουστούμι.

Η απόφαση κάνει λόγο για άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και όλων των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών με το καθεστώς που ίσχυε πριν την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιοποίησε ο κ.Κεδίκογλου. Πράγμα που σημαίνει

ότι για να εκπέμψει εικόνα από τους τηλεοπτικούς δέκτες και φωνή από τους αντίστοιχους ραδιοφωνικούς, στις συχνότητες που ήδη χρησιμοποιούνταν, το προσωπικό οφείλει να βρίσκεται στις θέσεις του. Αλλιώς, από μόνο του, ένα σήμα να εκπέμψει είναι αδύνατο.

Αψυχολόγητα πανηγύρια στο ραδιομέγαρο και στο Μαξίμου. Με λάθος αντίδραση, έλλειψη ψυχραιμίας και κακή ανάγνωση και από τις δύο πλευρές.

Το ΣτΕ ανέστειλε το φίμωμα της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Δίνοντας σαφή εντολή για διακοπή του μαύρου σήματος που αυταρχικά είχε επιβληθεί από την περασμένη Τρίτη. Η εντολή προς τους δύο αρμόδιους υπουργούς είναι να βρουν τον τρόπο και να λάβουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το «μαύρο» να πέσει και να βγουν οι εκπομπές στον αέρα όπως ακριβώς γινόταν πριν από την ανακοίνωση της προηγούμενης Τρίτης και μέχρι να συσταθεί, και αν, ο, όποιος, νέος δημόσιος φορέας. Αυτό σημαίνει ότι οι πομποί πρέπει να «ελευθερωθούν». Ότι όλοι όσοι απασχολούνταν και ήταν υπεύθυνοι για τις εκπομπές αυτές θα πρέπει να βρίσκονται στο πόστο τους. Από τεχνικούς, παραγωγούς και δημοσιογράφους, μέχρι τις καθαρίστριες που είναι υπεύθυνες για την καθαριότητα των στούντιο από όπου μεταδίδονται αυτές οι εκπομπές. Με τη μορφή της ΕΡΤ σαν δημόσιο φορέα και όχι ΑΕ.

Το κενό ερμηνείας και εξήγησης παραμένει για τους διοικητικούς υπαλλήλους, αφού στην ουσία το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο έχει εκπέσει από τις αρμοδιότητές του. Εκεί θα αναλάβει δράση ο «εκκαθαριστής» που θα οριστεί από την κυβέρνηση.

Κάθε άλλη προσπάθεια μετάφρασης της απόφασης του ΣτΕ νομίζω ότι δεν είναι άξια αναφοράς και ουσίας.

Στην ουσία η απαίτηση των πολιτών για αναίρεση της καταχρηστικής απόφασης διακοπής εκπομπής σήματος από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δικαιώθηκε. Η άμεση αντίδραση και η σύσσωμη διαμαρτυρία Ελλήνων και ευρωπαίων πολιτών, διεθνών μέσων και παραγόντων έπιασε τόπο. Ελπίζω όλοι όσοι έπρεπε να λάβουν τα μηνύματα να τα εμπεδώσουν και να τους δώσουν τη δέουσα σημασία αποφεύγοντας εσφαλμένες παρερμηνείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα