Σαμαράς: Θέλω μία Ελλάδα…

Το αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα παρουσίασε σε διακαναλική του ομιλία ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «σύγχρονο και ολοκληρωμένο σχέδιο, με το οποίο χτίζουμε τη νέα Ελλάδα. Βγαίνουμε από την εποχή των μνημονιων, και προχωράμε στο επόμενο βήμα, στην ανάπτυξη», τόνισε.

«Μέχρι

τώρα βάζαμε τα θεμέλια, τακτοποιούσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Τώρα προχωράμε στην ανάπτυξη», σημείωσε.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην έξοδο στις αγορές και στις μεταρρυθμίσεις, ενώ για το χρέος επανέλαβε πως το φθινόπωρο θα επικυρωθεί από τους δανειστές μας ότι είναι βιώσιμο.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως μέρα με τη μέρα η ζωές των πολιτών της Ελλάδας θα βελτιώνεται, ενώ, με βάση το σχέδιο, σε έξι με επτά χρόνια “η κρίση δεν θα είναι τίποτε άλλο, παρά μία κακή ανάμνηση”, όπως σημείωσε.

Για το χρέος επανέλαβε πως το φθινόπωρο θα επικυρωθεί από τους δανειστές μας ότι είναι βιώσιμο και πως η χώρα υιοθετεί εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, σύγχρονο και ολοκληρωμένο.

«Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε η Ψωροκώσταινα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να μοιάσουμε σε κάποιους άλλους, αλλά να γίνουμε ο εαυτός μας για να ξεπεράσουμε και τους άλλους».

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως με βάση το αναπτυξιακό σχέδιο, η ύφεση σταματά άμεσα και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη 2,9% το 2015 και 3,7% το 2016.

Ανέφερε ακόμη πως «σε 4 χρόνια θα υπάρχουν 550.000 νέες θέσεις εργασίας. Ως το 2020 η ανεργία θα πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Άλλωστε, όπως είπε, η μείωση της ανεργίας, της φορολογίας και του κόστους στον αγροτικό τομέα αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως ακόμη η εξασφάλιση ρευστότητας και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός περιέγραψε σε βασικούς άξονες την Ελλάδα που οραματίζεται.

“Θέλω μια Ελλάδα όπου το φορολογικό σύστημα θα είναι απλό”

“Θέλω μια Ελλάδα στην οποία η Δικαιοσύνη θα αποδίδεται γρήγορα και με διαφάνεια. Με Δημόσια παιδεία που θα σημαίνει ευκαιρίες για αριστεία ακόμη και στο πιο φτωχό παιδί. Όχι κλειστά σχολεία, όχι κλειστά πανεπιστήμια. Να μην απαγορεύονται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια”.

Ακόμη μίλησε για σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες υγείας στον πολίτη, οι οποίες σημείωσε ότι δεν γίνεται με μισθούς τριτοκοσμικούς.

“Θέλω μια Ελλάδα υπόδειγμα, μια χώρα φάρο, όπου οι άξιοι θα έχουν μέλλον. Θέλω μια δυνατή Ελλάδα που θα σταθεροποιεί και την όλη γύρω μας ανήσυχη περιοχή, μια Ελλάδα διεθνή κόμβο παραγωγής και διακίνησης ενέργειας διεθνώς. Μια Ελλάδα νοικοκυρεμένη και σε όλα μπροστά”.

«Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμασταν πάντα, αλλά τώρα τη χτίζουμε σταθερά μέρα με τη μέρα με σταθερά βήματα μπροστά» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα