Σαμαράς: Οι Έλληνες δεν βλέπουν τον λαϊκισμό ως εναλλακτική λύση

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Κύπρο, για να εκφωνήσει λόγο στο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου, αλλά και  τις επαφές του με την κυπριακή ηγεσία, ο Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Σημερινή”, όπου και μιλάει τόσο για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω της κρίσης, όσο και το εγχώριο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.

“Ο

λαϊκισμός δεν κατάφερε να αποσταθεροποιήσει τη χώρα. Παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ο ελληνικός λαός εκτιμά τη δουλειά που κάναμε, και δεν βλέπει να υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση”, τονίζει με νόημα ο Πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ο Αντώνης Σαμαράς σχολιάζει ότι δεν κλείνουν άρον-άρον, αλλά ωριμάζουν και λύονται, ενώ προσθέτει ότι όσοι βιάζονται να κλείσουν υπό συνθήκες εξωτερικών πιέσεων τέτοια θέματα, το πιθανότερο είναι να τα αναπαράγουν.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή και εξωστρεφής από την κρίση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να καταστούν περισσότερο αναπτυξιακές και ανταγωνιστικές, αξιοποιώντας τους ενεργειακούς πόρους που διαθέτουν.

Όσο για την οικονομική, κρίση, ο Αντώνης Σαμαράς διατυπώνει την πρόβλεψη ότι η Κύπρος θα καταφέρει να την ξεπεράσει πιο γρήγορα και με μικρότερες ζημιές από την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα