Σαμαράς: Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα σε στέρεα θεμέλια

Βέβαιος πως η Ελλάδα μπορεί να έχει πολλά και σημαντικά οφέλη από τον ενεργειακό σχεδιασμό της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε ενεργειακό φόρουμ.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πολιτικές απομόνωσης, την ώρα που, όπως σημείωσε ο ίδιος και η κυβέρνησή του “χτίζουμε τη νέα Ελλάδα σε θεμέλια στέρεα και με βήματα

σταθερά δημιουργούμε το μέλλον που αξίζουν όλοι οι Έλληνες”.

“Κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα βγούμε από την κρίση” ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: “Μόνο από την ενέργεια μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη, που θα πετύχει κάθε στόχο. Φυσικά, δεν θα βασιστούμε μόνο στην ενέργεια. Όλα αυτά προυποθέτουν επενδύσεις, σταθερότητα, σοβαρότητα σχεδιασμού, συνέπεια εφαρμογής, εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, επικοινωνία με ανοιχτούς ορίζοντες της Ελλάδας με τον κόσμο και σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή μας -όχι συμπεριφορές απομονωτισμού”.

Ακόμη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αγωγό TAP ο οποίος όπως είπε ο κ. Σαμαράς βάζει την Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη αλλά και στις εγχώριες έρευνες για υδρογονάθρακες που όπως είπε βαίνουν καλώς και έχουν ήδη γίνει κινήσεις προσέγγισης προς την χώρα από ενεργειακές εταιρείες ενώ έχουν δοθεί οι πρώτες άδειες.

Υπογράμμισε ότι η νέα τάση είναι η στροφή στις θαλάσσιες μεταφορές με υγροποιημένο αέριο.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η χώρα εξέρχεται από την κρίση, ενώ άφησε αιχμές για την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με ανοιχτούς ορίζοντες και όχι με σύνδρομα απομονωτισμού.

“Είναι αυτά που είπα ασφαλώς φιλόδοξα. Όσο φιλόδοξοι είμαστε εμείς και υποχρεούμαστε να είμαστε εμείς οι Έλληνες. Είναι αισιόδοξα όσα δικαιολογούν οι δυνατότητες που έχει η χώρα μας και οι σοβαρότατες ενδείξεις που υπάρχουν για ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες που σύντομα θα αποκαλυφθούν. Και πάνω από όλα είναι ρεαλιστικά αυτά που λέμε γιατί η νέα Ελλάδα που σήμερα χτίζουμε πατά σε θεμέλια στέρεα, προχωρά σε βήματα σταθερά για ένα δημιουργικό μέλλον που αξίζουν όλοι οι Έλληνες”, είπε ο Πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα