Σάλος με Σουηδό ζωγράφο που χρησιμοποιούσε στάχτες θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Η τέχνη περιλαμβάνει εκ των προτέρων το διαφορετικό και το σπάνιο. Πολλές φορές το μη συνηθισμένο και αποδεκτό. Ακόμη όμως και η τέχνη έχει τα όριά της, που φαίνεται ότι ξεπέρασε ένας Σουηδός ζωγράφος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε στάχτες από θύματα των Ολοκαυτώματος, για να ολοκληρώσει έναν πίνακά του.

Την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο, διερευνά η Αστυνομία της Πολωνίας, καθώς ο Σουηδός ζωγράφος Carl Michael von Hausswolff έγραψε σε site στο Internet ότι ζωγράφισε τον πίνακα “Memory Works”, με στάχτες θυμάτων του Ολοκαυτώματος, τις οποίες βρήκε σε κρεματόριο στο Majdanek της ανατολικής Πολωνίας, κατά τη διάρκειά μιας επίσκεψής του στην περιοχή, το 1989.

Οι αρμόδιες αρχές πάντως παραδέχονται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιορίσουν αν ο Σουηδός καλλιτέχνης λέει την αλήθεια, ή προσπαθεί απλώς να εντυπωσιάσει και να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το όνομά του, προσδοκώντας στα αναμενόμενα οικονομικά οφέλη.

Στην περίπτωση ωστόσο που με κάποιον τρόπο καταστεί δυνατή η απόδειξη της ενοχής του, κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι και οκτώ ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα