Ρουπακιώτης: Ξεχείλισε το ποτήρι με την ΕΡΤ

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ενώ άφησε και σαφείς αιχμές για τον ρόλο που έπαιξαν κάποια ΜΜΕ για τη διασπορά ειδήσεων σε σχέση με το υπουργείο που είχε.

«Δεν ήταν νοητό να χρησιμοποιούνται κάποια από τα ΜΜΕ μόνο και μόνο για να διοχετεύονται προς την κοινωνία ανακριβή πράγματα.

Τόσο ανακριβή που έλεγες, αφορούν τον υπουργός Δικαιοσύνης ή άλλον υπουργό; Ωστόσο εμένα με ενδιέφερε αυτό το πείραμα, διότι μέσα από διαφωνίες παρήχθη ένα έργο και μου άρεσε να αναζητώ το δημιουργικό αποτέλεσμα μέσα από διαφωνίες».

Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε επίσης λόγο για ανεπίτρεπτες πρακτικές, επιβολής αποφάσεων, που τελικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφασηνα αποχωρήσει η Δημοκρατική Αριστερά από την τρικομματική κυβέρνηση. «Τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς πρέπει πλέον να πείσουν τον ελληνικό λαό για ποιο λόγο η Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε από την κυβέρνηση. Και μπορούν να τον πείσουν, γιατί έχουν επιχειρήματα», τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης.

Δεν παρέλειψε να τονίσει ο κ. Ρουπακιώτης ότι με την υπόθεση της ΕΡΤ ξεχείλισε το ποτήρι: « Είναι αλήθεια ότι το ζήτημα της ΕΡΤ είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο, από την αρχή ο Φώτης Κουβέλης και η Δημοκρατική Αριστερά είπε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί, να γίνει βιώσιμη, λειτουργική, να γίνει ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία…. Όταν λοιπόν έρχεται σε μια νύχτα και λέει “εγώ κλείνω την ΕΡΤ”, λέει “εγώ τι είμαι εδώ δηλαδή”; Είμαι ένα κόμμα που συμμετέχω. Δεν πρέπει να το συζητήσουμε;».

Keywords
Τυχαία Θέματα