“Ρουκέτα” Πούτιν προς την Τουρκία

Η Ρωσία δεν συμφωνεί με τα σχέδια του ΝΑΤΟ να εγκαταστήσει αντιαρματικές ρουκέτες  «Patriot» στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και έσπευσε να το καταστήσει σαφές δια του Υφυπουργού Εξωτερικών Sergei Rjabkov.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Rjabkov προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα, ότι τα σχέδια αυτά μπορούν να επιφέρουν την περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή. «Η εκεί συνοριακή περιοχή γίνεται ολοένα και πιο ανήσυχη» είπε, προσθέτοντας

ότι η ρωσική πλευρά εξακολουθεί να προτάσσει την πολιτική λύση έναντι της στρατιωτικής.

Υπονοούμενα για τον ρόλο της Τουρκίας άφησε λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Alexander Lukashevich, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει «να εκμεταλλευθεί την επιρροή της στη συριακή αντιπολίτευση, ώστε να επιτύχει το ταχύτερο δυνατό την έναρξη του ενδοσυριακού διαλόγου».

Η Ρωσία είναι γνωστό ότι αποτελεί έναν από τους στενότερους συμμάχους και πωλητές όπλων της Συρίας, ενώ πολλάκις στο εγγύς παρελθόν απέτρεψε ψηφίσματα του ΟΗΕ που καταδίκαζαν τις πράξεις του ηγέτης της, Bashar al-Assad. Η Τουρκία από την μεριά της, αιτήθηκε μόλις χτες επισήμως την εγκατάσταση από το ΝΑΤΟ ρουκετών «Patriot» στα σύνορα της με τη Συρία.

Keywords
Αναζητήσεις
η ρουκετα tou poutin
Τυχαία Θέματα