Ρέσλερ: Έκτακτη σύσκεψη για συνέδριο και ηγεσία

Ζωντανά στην δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας μίλησε απόψε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Υπουργός Οικονομίας, ηγέτης του FDP, αλλά και μεγάλος νικητής των σημερινών εκλογών στην Κάτω Σαξονία, Philipp Rösler.

Ο Rösler ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το καυτό θέμα που αφορά το κόμμα του, δηλ. την επίσπευση του συνεδρίου και την εκλογή νέου προέδρου, αλλά και για τις δικές του εντυπώσεις από την λαϊκή ετυμηγορία.

Ο Αντικαγκελάριος απάντησε λέγοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ως κρίσιμο

τεστ είχε ορισθεί η αναμέτρηση στην πατρίδα του την Κάτω Σαξονία και αυτό το τεστ περάστηκε με επιτυχία. Το αποτέλεσμα των εκλογών, που από πολλούς ερμηνεύθηκε ως χαριστική ψήφος για να καταστεί δυνατή τεχνητά η συνέχιση της συγκυβέρνησης του FDP με το CDU, σχολίασε ως μια γενικότερη, σε εθνικό επίπεδο, πραγματική λαϊκή βούληση να παραμείνει το κόμμα του στα πράγματα και να συνεχίζει να αποτελεί βασικό πυλώνα εξουσίας πλάι στο κόμμα της Angela Merkel.

Ως προς το βασικό θέμα, ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη της ηγεσίας του FDP αύριο, ώστε να αποφασισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής συνεδρίου, αλλά και η εκλογή προέδρου. Ξεκαθάρισε ότι η προσωπική του άποψη σε σχέση με τα θέματα αυτά περιέχεται στην σχετική του εισήγηση, αλλά απέφυγε να προσδιορίσει το ακριβές της περιεχόμενο.

Πάντως, οι αμφισβητίες του Rösler είναι σίγουρο ότι δεν θα περάσουν μια ήσυχη νύχτα…

Keywords
Τυχαία Θέματα