Προϋπολογισμού το… ανάγνωσμα

Η πλειοψηφία του Τύπου υποδέχθηκε την κατάθεση του προϋπολογισμού με καυστικό και ειρωνικό ύφος. Πλην ελαχίστων περιπτώσεων, που τονίζουν το «εικονικό» πρωτογενές πλεόνασμα και ορισμένων άλλων που επέλεξαν να το θήξουν επιγραμματικά στα πρωτοσέλιδα, οι Έλληνες καλούνται να τεντώσουν ακόμα περισσότερο το ζωνάρι προκειμένου να επιτευχθούν οι προφανώς ανέφικτοι στόχοι του φετινού προϋπολογισμού. Αφήστε, πού όπως εύστοχα επισημαίνεται, η τρόικα δεν προσυπογράφει τίποτα από αυτά που εισηγείται ο κ.Στουρνάρας,

αρά ίσως όλα αυτά να αποτελούν απλά «σχέδια επί χάρτου».

Επιδίωξη για αυξημένα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος και επιπλέον έσοδα από φόρους ακινήτων. Νέες περικοπές δαπανών. Μείωση χρηματοδότησης σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλεια. Οι ψυχωτικές τάσεις της τρόικας και των εκπροσώπων της σε πλήρη εφαρμογή, επιβαλόμενες στο «ελληνικό πειραματόζωο», συνεχίζονται χωρίς αναστολές. Όλα αυτά με μοναδικό σκοπό να παρουσιαστεί μια, ανύπαρκτη έως φανταστική, ανάπτυξη της τάξεως του 0,6% και ένα, εξώφθαλμα ανυπόστατο, πρωτογενές πλεόνασμα (αυτό για το οποίο μας «δουλεύει» κανονικά και η καγκελάριος) 2,9 δις ευρώ.

Τη στιγμή που με τα συνεχόμενα μνημόνια οι τράπεζες κάλυψαν το άνοιγμά τους προς την Ελλάδα (με τα δανεικά που ποτέ δεν έλαβε η χώρα και απλά εξυπηρέτησαν το άνοιγμά της στους ευρωπαίους τραπεζίτες, μεταφέροντάς το, επίτοκο, στα Κράτη-Μέλη της Ένωσης), τη στιγμή που μέχρι το 2047 (σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές) έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας, την ώρα που κανένα στοιχείο δεν δείχνει το πώς θα έρθει και πότε η πολυπόθητη ανάκαμψη, με τα ισχύοντα δεδομένα, ο Υπουργός Οικονομικών εισηγείται προς ψήφιση και έγκριση στη Βουλή, ενός προϋπολογισμού «αντικοινωνικού και κάλπικου», με επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών 6 δις ευρώ.

Από πουθενά δεν προκύπτει μείωση του δημόσιου χρέους. Αβάσιμη κάθε υπόνοια μείωσης του δημόσιου ελλείματος. Παράλογη κάθε πρόβλεψη για ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

Αφαίμαξη του ελληνικού λαού με συγκεκριμενοποιημένους στόχους, για ακόμη μία φορά, τους «νοικοκυραίους». Μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων. Το ερώτημα είναι «από πού θα τα βρουν πάλι»; Λεφτά ΤΕΛΟΣ!

Η κακομοιριά μας έπιασε πάτο! Δεν έχουμε καν να φάμε, για να παράξουμε «πρώτη ύλη» και να την κάνουμε παξιμάδι, αν με αντιλαμβάνεστε!

Υπάρχει κανείς που να αφουγκράζεται την κοινωνία; Να ασπάζεται την τελευταία κραυγή αγωνίας του άνεργου γονιού, του χωρίς ρεύμα οικογενειάρχη, του χωρίς φάρμακα υπερήλικα, του νηστικού παιδιού; Κανένα ψήγμα ηθικής; Καμία ανθρωπιστική σκέψη; Κανένας φραγμός; Όλα θυσία στο βωμό της λογιστικής ευημερίας, της ολιγαρχικής πλουτοκρατίας και της παγκόσμιας ασυδοσίας; ΗΜΑΡΤΟΝ!

Keywords
Τυχαία Θέματα