Προβόπουλος: Τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα

(Photo: Eurokinissi)

Την αισιοδοξία του για τη σταθερή πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την έξοδο από την κρίση την οποία διέρχεται, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, στο περιθώριο συνάντησης που είχε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

“Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Φτάνει να θυμηθεί κανείς που βρισκόμασταν πριν από δέκα μήνες. Στο διάστημα αυτό

έχουν γίνει αρκετά πράγματα. Ασφαλώς, η λίστα όσων πρέπει να γίνουν είναι αρκετά μακρά.

Πρέπει να φτιάξουμε μια δημόσια διοίκηση σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική και προς τον πολίτη και προς την επιχειρηματικότητα.

Πρέπει όλοι να δουλέψουν συστηματικά, για να έρθει η ανάπτυξη πιο γρήγορα. Μέσω αυτής της οδού, θα καταφέρουμε να μειώσουμε το οδυνηρά υψηλό ποσοστό της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάζονται συχνά να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας, για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό”, δήλωσε ο Γιώργος Προβόπουλος.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επεσήμανε ακόμη ότι η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ολοκληρώνεται εντός των επόμενων εβδομάδων, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο που αναδιατάσσει και βάζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε νέες και πιο σταθερές βάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα