Προβλέψεις για το Στοίχημα: Η κόλαση του… Ντάντε και η Ζιζέλ!

Αν κάτι (απο)δείχθηκε στα προημιτελικά είναι πως προκρίθηκαν στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι… φανέλες.

Κι αν η Κόστα Ρίκα έκανε άλλη μια υπέρβαση κι αυτή τη φορά η τύχη την εγκατέλειψε (όχι όπως με την Εθνική μας…), οι άλλες τρεις… αποχαιρέτισαν δίκαια. Η Κολομβία αναλώθηκε σε ξύλο και γκρίνια ενάντια στη Βραζιλία (με αποτέλεσμα η «σελεσάο» να στερηθεί τον Νέιμαρ στα σημαντικότερα ματς του τουρνουά) και δίχως ο Ισπανός ρέφερι Βελάσκο Καρμπάγιο να φέρει ευθύνη, λάθη έκανε για αμφότερες. Η Γαλλία μετά το

γκολ έπαιξε μονοδιάστατα με σέντρες του Βαλμπουενά και προώθηση στα χαφ του Ντεμπουσί, ούτε καν… ίδρωσαν οι Γερμανοί (πλην της φάσης του Μπενζεμά στο 93’). Και οι Βέλγοι αδίκησαν εαυτούς φοβούμενοι και σεβόμενοι υπέρ του δέοντος μια Αργεντινή, κακά τα ψέματα, μέτρια σε γενικές γραμμές.

Και οι τρεις δικαίωσαν τα όσα έγραφα, ότι δηλαδή καμία διεκδικήτρια του τίτλου δεν έχει παίξει πολύ καλύτερα ή πολύ χειρότερα από τη διοργανώτρια Βραζιλία. Το ποια θα το… σηκώσει (θυμίζω ότι πόνταρα από την προηγούμενη εβδομάδα την Ολλανδία στο 6.00 και ήδη έπεσε στο 4.50) θα κριθεί σε 180, ίσως και παραπάνω, λεπτά και θα είναι, κατ’ εμέ, στις λεπτομέρειες…

Παρατηρώ από το Σάββατο τις αποδόσεις στο Βραζιλία – Γερμανία. Στο άνοιγμα των τιμών η «σελεσάο» ήταν κατά μέσο όρο αουτσάιντερ του 2.80 και η Γερμανία φαβορί του 2.55 για να εξορθολογιστούν ο άσος και το διπλό στο 2.70 (απόλυτα ορθές οι τιμές του ΟΠΑΠ με 2.65 αντίστοιχα). Προτού κοιτάξω αποδόσεις αίσθησή μου ήταν πως η Γερμανία θα ήταν φαβορί σε καλή τιμή, κάπου εκεί, στο 2.55.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, άποψή μου είναι ότι η Βραζιλία δεν πρέπει να υποτιμηθεί, παρά την απουσία του Τιάγο Σίλβα και του Νέιμαρ. Αν διάλεγα, θα επέλεγα να μη λείψει ο πρώτος, μεσοεπιθετικά ό,τι και να παρατάξει ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, γκολ μπορεί να έρθει. Κατά πάσα πιθανότητα ο Βίλιαν θα πάρει φανέλα βασικού, γενικώς η «σελεσάο» δύναται να σκοράρει ποικιλοτρόπως (ενδεικτικό ότι με την Κολομβία βρήκε γκολ από τους στόπερ (τρίτη φορά στην ιστορία της σκόραραν και οι δύο στο ίδιο ματς, μετά τ0υς Ζοσιμάρ – Εντίνιο το 1986 και Εντμίλσον – Ζούνιορ το 2002).

Η Γερμανία, που έγινε η πρώτη που φτάνει σε τέταρτο σερί ημιτελικό σε Μουντιάλ, δεν είναι φόβητρο. Σαφώς και έχει φτάσει σε τελικούς και τρόπαια με χειρότερες, από τη φετινή, ομάδες (όπως όταν πήγε ως τον τελικό το 2002) αλλά ως τώρα δεν με έπεισε. Κυρίως «μπάζει» από αριστερά ελέω Χέβεντες ενώ η πιθανή παρουσία του Ποντόλσκι αντί του Κλόζε μπροστά ίσως εξισορροπήσει το βάρος ανάμεσα στις δύο επιθέσεις.

Κοντολογίς, πιθανολογώ πως το ματς θα έχει γκολ εκατέρωθεν και θα… κυνηγήσω εκ νέου τον αποκλεισμό (πρώτο στην ιστορία της στο Μουντιάλ!) αποκλεισμό της Γερμανίας στα πέναλτι. Σε λογική fun bet, όπως και any time σκόρερ τον (αντί-Σίλβα) Ντάντε σε απόδοση… κόλαση (του Δάντη)! Αλλωστε ο τρελομάλλης τους ξέρει καλά τους Γερμαναράδες! Στα υπ’ όψιν, για να μπει σε δυαδούλα, και η μοιρασιά στο ημίχρονο.

Όσο για το αν αδικήθηκε η Κολομβία στο ματς με τη Βραζιλία; Δεν νομίζω… Κι ας κυκλοφόρησε την άλλη μέρα στην Μπογκοτά πρωτοσέλιδο για τον Καρμπάγιο, τη μαμά του και άλλα συναφή. «Αρχων» στο Βραζιλία – Κολομβία ορίστηκε ο Μεξικανός Μάρκο Αντόνιο Ροδρίγες, γνωστός… καρτάκιας. Το 2006 ο Ιβοριανός Ντομορό και ο Σέρβος Ναντζ, το 2010 ο Αυστραλός Κέιχιλ και ο Χιλιανός Εστράδα αποβλήθηκαν από τον Ροδρίγες, στο… μάτι του οποίου έπεσε και ο Σουάρες για τη δαγκωματιά στον Κιελίνι (χωρίς να πάρει κόκκινη!) ενώ υπερέβαλε στην αποβολή του Βεράτι. Σφύριξε και το Βέλγιο – Αλγερία με… σπόρια στους πρώτους.

Ειρήσθω εν παρόδω, έχετε αναρωτηθεί πού βρίσκεται η μεγαλύτερη γερμανική κοινότητα εκτός Γερμανίας; Μα… στη Βραζιλία! Από το 1819 και την ίδρυση του λιμανιού Νόβα Φριμπούργο από μετανάστες ο αριθμός γιγαντώθηκε στα 12 εκατ. Γερμανούς ή Γερμανοβραζιλιάνους (ήτοι το 5% του πληθυσμού!).

Όχι τυχαίο λοιπόν που ο πρώτος μεγάλος Βραζιλιάνος παίκτης ήταν ο… Αρτουρ Φρίντενραϊχ (1892-1969), γόνος Γερμανών μεταναστών και έμεινε στην ιστορία ως «ο Τίγρης» για τα γκολ του με τη «σελεσάο», τη Σάο Πάουλο και την Παουλιστάνο. Δεκάδες Γερμανοβραζιλιάνοι φόρεσαν τη φανέλα της «σελεσάο» (γνωστότεροι οι Ντούνγκα, Αλεμάο), εκατοντάδες οι γνωστοί Germabrazilians, πιο γνωστή από όλους φυσικά η… Ζιζέλ.

Το πλήρες άρθρο και ο τρόπος στοιχηματισμού στο bxpbet.com.

Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter και Google+)

Keywords
Τυχαία Θέματα