Πρεσβευτής κατά του ντόπινγκ ο Μπεν Τζόνσον!

Εικοσιπέντε χρόνια μετά το μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ, στο οποίο είχε εμπλακεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, ο Μπεν Τζόνσον επιστρέφει αυτή την εβδομάδα στην κορεατική πρωτεύουσα.

Ο Τζόνσον πραγματοποιεί παγκόσμια περιοδεία ενημέρωσης κατά του ντόπινγκ επικεφαλής αυστραλιανής εταιρείας αθλητικών ειδών. Έτσι θα βρεθεί στο Ολυμπιακό στάδιο της Σεούλ κατά την

25η επέτειο της «μεγαλύτερης αλλά και χειρότερης στιγμής» της ιστορίας του, όπως χαρακτηριστικά την έχει αποκαλέσει ο ίδιος.

«Εξακολουθώ να ζω με τς κακές επιλογές που έκανα», γράφει ο 51χρονος Καναδός σε ανοικτή επιστολή του στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας που συμμετέχει.

«Ήμουν ένας απατεώνας που χρησιμοποίησε απαγορευμένες ουσίες και κατηγορώ γι΄ αυτό μόνο το εαυτό μου. Έβαλα χημικά στο σώμα μου χωρίς να γνωρίζω τις συνέπειες. Κατέστρεψα την καριέρα, την καλή φήμη και όλη τη ζωή μου. Πέρασαν έκτοτε 25 χρόνια και αθλητές διαπιστώνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα ότι είναι θετικοί. Κάου το ίδιο λάθος που έκανα εγώ. Χρειάζεται να αλλάξει η αντίληψη των αθλητών αλλά και όλο το σύστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα