Πούτιν: Στο σωστό δρόμο το σχέδιο για τη Συρία
Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται «στον σωστό δρόμο» με το σχέδιο που συμφωνήθηκε για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Πούτιν, η χώρα του οποίου κατέληξε τον προηγούμενο μήνα σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου, δήλωσε ότι η συνεργασία στην επίλυση της κρίσης θα βοηθήσει να αποφευχθεί μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στον
Ο ίδιος επισήμανε ότι το σχέδιο αυτό, που έχει δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια να πραγματοποιηθεί μια διεθνής ειρηνευτική σύνοδος για τη Συρία, δεν θα μπορούσε να έχει καταρτιστεί χωρίς την υποστήριξη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και των ηγετών πολλών άλλων χωρών.
«Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε να δρούμε με αυτόν τον συντονισμένο τρόπο, δεν θα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε βία και να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που θα σκοτωθούν και θα τραυματιστούν στη Συρία», υπογράμμισε ο Πούτιν.
Στο μεταξύ οι ζημιές που έχουν προκληθεί στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της Συρίας από τον εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί 30 μήνες έχουν φτάσει τα 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια (12 δισ. ευρώ), όπως ανακοίνωσε ο σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ Χάλκι.
«Οι ζημιές έχουν εκτιμηθεί στα 2.900 δισεκατομμύρια συριακές λίρες στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας των τρομοκρατικών πράξεων», δήλωσε ο Χάλκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA.
Ο σύρος πρωθυπουργός, που απευθυνόταν στο κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της χώρας και ότι η Συρία θα ζητήσει «δάνεια από φίλιες χώρες».
Εξάλλου ο Χάλκι υπενθύμισε ότι τα αποθέματα των ξένων νομισμάτων σιγά-σιγά εξαντλούνται, κυρίως εξαιτίας της πτώσης της παραγωγής στον τομέα της ενέργειας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απετράπη η κατάρρευση της κυβέρνησης
- Ξανά στην Ευελπίδων Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος (ΦΩΤΟ)
- Το απίστευτο πλάνο της Guardian με την σφαλιάρα του Κασιδιάρη (VIDEO)
- ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή η ΦΩΤΟ κάνει να τρέμει όλο το διαδίκτυο
- ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτείται ο Υπουργός Δικαιοσύνης - Βαρύ κλίμα σε ΝΔ και Μαξίμου και για Δένδια!
- 9 προσλήψεις στο Δήμο Ηρακλείου
- ΠΙΣ. Να σταματήσουν το καταστροφικό έργο τους οι “σοφοί” του υπουργείου Υγείας!
- Άγριο έγκλημα στην Ομόνοια με θύμα 30χρονη
- Η ελληνική λογοτεχνία στο Λονδίνο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Ysterografa

- Τελευταία Νέα Ysterografa
- Πούτιν: Στο σωστό δρόμο το σχέδιο για τη Συρία
- ΚΚΕ: Οι αποφυλακίσεις δημιουργούν ερωτηματικά
- Φραστικό επεισόδιο Παναγιώταρου με φρουρό στην Ευελπίδων
- Ο Κάμερον επιμένει σε δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ
- Η «Διαύγεια» μπαίνει στη Βουλή
- Μιραλάς: Βλέπω… Άντερλεχτ
- ΚΚΕ: Ο Σαμαράς τσουβαλιάζει τους ναζί με το λαϊκό κίνημα
- Βενιζέλος: Δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένη δικαστική κρίση
- Με ένα tweet, χιλιάδες followers για τον Νίκο Γκάλη!
- ΣΥΡΙΖΑ: Να διαλυθούν οι ναζιστικοί θύλακες στην αστυνομία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στον Κορυδαλλό πιθανότατα θα οδηγηθεί ο Λαγός
- Fougaro Jazz Festival με ελεύθερη είσοδο
- Η κυβέρνηση Λέτα κέρδισε με άνεση την ψήφο εμπιστοσύνης
- Χτύπησε «κόκκινο» η κατάθλιψη στην Ελλάδα λόγω κρίσης
- Συλλήψεις στην Πάτρα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
- ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ… Άλλη μια μεγάλη μας πληγή!...
- Κλείνουν τα σύνορα της ΕΕ για τους Έλληνες μετανάστες
- Σκουρλέτης: Περιμένουμε να δούμε έρευνα σε βάθος
- Κατά του νομοσχεδίου για τα δάση ο ΣΥΡΙΖΑ