Πούτιν: Στηρίζω τον Σίσι για την Προεδρία της Αιγύπτου

Αφού πρώτα υπέγραψε… συμβόλαια αμυντικών εξοπλισμών, ώστε η Αίγυπτος να συνεχίσει να αγοράζει όπλα από τη Ρωσία, ο Στρατάρχης Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο οποίος έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του με πολιτικά και κοστούμι, στο περιθώριο της διήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα, άκουσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει δημοσίως τη στήριξη προς το πρόσωπό του, για τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Αιγύπτου

στις επικείμενες εκλογές του Καϊρου.

Ο Σίσι, που θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιος με τη στήριξη του Στρατού, του οποίου ηγείται σήμερα, απολαμβάνει μεγάλης δημοφιλίας στην Αίγυπτο, ως εκείνος που πρωταγωνίστησε το καλοκαίρι του 2013 στην ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Στο διάστημα που ακολούθησε, μέχρι και σήμερα, ο Στρατάρχης πλέον Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, κατάφερε να ελιχθεί με αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα σε επίπεδο διεθνούς διπλωματίας, εξασφαλίζοντας την ανοχή της κυβέρνησης Ομπάμα στο άνοιγμα που πραγματοποίησε στη Ρωσία.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ήταν εκείνος που, με την επίσημη επίσκεψή του στο Κάιρο “νομιμοποίησε” ουσιαστικά το καθεστώς το οποίο ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μόρσι με την επέμβαση του στρατού, και σήμερα ο Σίσι κέρδισε τον έπαινο του ίδιου του Πούτιν.

“Ξέρω ότι επιθυμείτε να είστε υποψήφιος για την Προεδρία της Αιγύπτου. Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Είναι γενναία η απόφαση να πάρετε στα χέρια σας την τύχη του λαού σας”, ήταν η… ευχή που έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα