Πολύδωρας: Η απάντηση για τις off shore δεν με εφώτισε ιδιαιτέρως

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί στις off shore εταιρίες, απαντώντας σε ερώτηση του Βύρωνα Πολύδωρα, φαίνεται πως δεν κάλυψαν ιδιαίτερα τον πρώην υπουργό.

Ο κ. Πολύδωρας επανέρχεται σήμερα, με νέα ανακοίνωση, ζητώντας περαιτέρω διευκρινήσεις και δεν παραλείπει να σχολιάσει ότι η απάντηση τον εξέπληξε (αρνητικά) και αφήνει αιχμές προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Σημειώνει

μάλιστα ότι σε συγκεκριμένο ερώτημα για το αν μπορεί να γίνει έλεγχος του μετοχολογίου των εν Ελλάδι καταγεγραμμένων offshore μέχρι φυσικών προσώπων, «η απάντησή σας δεν με ΄΄εφώτισε΄΄ ιδιαιτέρως».

Ταυτόχρονα, εφιστά την προσοχή του υπουργού στο ότι «υπάρχει τοις πράγμασι άρνηση ουσιαστικού ελέγχου των offshore εταιρειών εν Ελλάδι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι αρμόδιοι και σεις ως εποπτεύων υπουργός, υπέχων σχετική ευθύνη, να χαρακτηρισθούν ότι έτσι (μη) ενεργούντες πρόκειται ενδεχομένως για κάλυψη ή, επί το ποινικότερον, υπόθαλψη φοροφυγάδων και άλλων συναφών εγκληματιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα