ΠΟΑΣΥ: Μην προχωράτε σε βεβιασμένες κρίσεις
Το συνδικαλιστικό κίνημα της Αστυνομίας, η ΠΟΑΣΥ, με ανακοίνωση της ζήτησε να μην προχωρούν οι επικριτές της σε βεβιασμένες κρίσεις σχετικά με τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης. Επιπλέον τονίζει ότι οι αστυνομικοί ρισκάρουν τη ζωή τους για 700 ευρώ και ότι η άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών δεν βοηθά το έργο της ΕΛ.ΑΣ.
Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:
«Το
Οι συνεχιζόμενες συλλήψεις υπόπτων και κατηγορουμένων ήδη ατόμων για τρομοκρατικές ενέργειες σε μια περίοδο κατά την οποία επανέρχεται απειλητικά το φαινόμενο της τρομοκρατίας, ιδίως όταν η χώρα μας χρειάζεται τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, την εσωτερική ασφάλεια και σταθερότητα, έρχονται να αναπτερώσουν το ηθικό των συναδέλφων μας και να επιβεβαιώσουν τη θέση μας για περαιτέρω ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η άμεση κινητοποίηση, η ταχύτατη αντίδραση και κυρίως η θαρραλέα επέμβαση των αστυνομικών “του ειδικού μισθολογίου των 700 ευρώ”, που δεν δίστασαν να ρισκάρουν τη ζωή τους, αποδεικνύουν το φιλότιμο και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος των συναδέλφων μας έναντι των συμπολιτών μας.
Οι βεβιασμένες κρίσεις και η άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών περί βασανιστηρίων στο στάδιο της ανάκρισης των συλληφθέντων – από τη στιγμή που ήδη έχουν γίνει αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας- το πόρισμα της οποίας θα πρέπει να είναι άμεσο ώστε να μην αιωρούνται σκιές για το τι πραγματικά συνέβη, δεν βοηθούν την προσπάθεια των συναδέλφων μας για την αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Ούτε μπορεί να επισκιάσουν το γεγονός των συλλήψεων και την πρόοδο των ερευνών, οι οποίες δεν έγιναν προφανώς κάτω από ιδανικές συνθήκες, κάτι που οι κάθε λογής κατήγοροι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν καθώς και τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες εκείνων που μάχονται στην πρώτη γραμμή του πυρός.
Είναι επιβεβλημένη και προαπαιτούμενο του δικαιϊκού μας συστήματος η διαλεύκανση στο «φως της ημέρας» της υπόθεσης αυτής για να μη μένουν στίγματα.
Η δημοκρατία σίγουρα δεν εκδικείται, ακόμη και αυτούς που στρέφονται εναντίον της. Χρειάζεται όμως να διασφαλίζονται και αυτοί που έχουν επωμιστεί το ρόλο της προστασίας των θεσμών, κάτι που οφείλει να μη λησμονεί και να πράττει αδιαλείπτως η Πολιτεία».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο πιλότος ενός εκ των ελικοπτέρων που πήγαν στα Ίμια αποκαλύπτει τι συνέβη πραγματικά!
- Νίκος Ρωμανός: «Τα κίνητρά μου είναι πολιτικά - Είμαι αιχμάλωτος πολέμου»
- Αυτός ο σκύλος δεν θες να βρεθεί στο δρόμο σου
- Αγνώριστη η Νικολέττα Καρρά χωρίς μακιγιάζ! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
- Η μητέρα του Α. Μπουρζούκου: «Βασανιστήρια τύπου Γκουαντάναμο»
- Τι είναι ο πριαπισμός και πως θεραπεύεται
- Φωτιά σε αυτοκίνητο έξω από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
- Στον Ιβάν Σαββίδη το Μακεδονία Παλλάς
- Έξαλλος ο Άδωνις!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Ysterografa
- Στον Ιβάν Σαββίδη το «Μακεδονία Παλλάς»!
- Βρέθηκαν τα οστά του Άγγλου βασιλιά Ριχάρδου III
- ΠΟΑΣΥ: Μην προχωράτε σε βεβιασμένες κρίσεις
- Έκρυβαν 528 κιλά κάνναβη σε φορτηγό-ψυγείο!
- Κανονικά στην ΕΤ1 το ντέρμπι των «αιωνίων»
- “Ύποπτα” ματς σε Champions League, Μουντιάλ και Εuro!
- ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ παραχάραξε τις δηλώσεις Παναγούλη
- Κεδίκογλου: Ας αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι σέβεται το Σύνταγμα
- Τροχαίο με δύο τραυματίες στη Λαμία

- Τελευταία Νέα Ysterografa
- ΠΟΑΣΥ: Μην προχωράτε σε βεβιασμένες κρίσεις
- Στον Ιβάν Σαββίδη το «Μακεδονία Παλλάς»!
- Έκρυβαν 528 κιλά κάνναβη σε φορτηγό-ψυγείο!
- Κανονικά στην ΕΤ1 το ντέρμπι των «αιωνίων»
- ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ παραχάραξε τις δηλώσεις Παναγούλη
- Βρέθηκαν τα οστά του Άγγλου βασιλιά Ριχάρδου III
- Επίσκεψη Στάινμπρουκ την Τετάρτη στην Ελλάδα
- “Ύποπτα” ματς σε Champions League, Μουντιάλ και Εuro!
- Κεδίκογλου: Ας αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι σέβεται το Σύνταγμα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ιστιαία: Το τηλεφώνημα στην πυροσβεστική θύμιζε καλοκαίρι!
- Ρωμανός: "Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου"
- Ν.Ρωμανός: "Είμαι αιχμάλωτος πολέμου"
- Επιφυλακτικοί οι Γερμανοί για την στήριξη της Κύπρου
- Μετά τον Βουτσά και ο Κώστας Σπυρόπουλος στο νοσοκομείο
- Έρευνα για καταγγελίες βασανισμού συλληφθέντων στην Ελλάδα
- Γύρω στις 3.000 τα περιστατικά καρκίνου στην Κύπρο ετησίως
- Την απόλυτη εμπιστοσύνη σε Ραχόι εξέφρασε η Μέρκελ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Ρωμανός: «Είμαι αιχμάλωτος πολέμου»