Πληρωμές και αγορές μέσω Twitter

Μια νέα υπηρεσία που ξεκινά η American Express σε συνεργεία με το Twitter θα επιτρέπει με ειδικά hashtag που θα δίνουν σχετικές εντολές και θα διευκολύνουν πλέον χιλιαδες καταναλωτές στις αγορές και τις πληρωμές τους.

Οι πελάτες της αμερικανικής τράπεζας θα μπορούν να δηλώσουν ποιο προϊόν

επιθυμούν γράφοντας ένα μήνυμα με το κατάλληλο hashtag, με βάση τα νέα δεδομένα όπως είναι για παράδειγμα το ηλεκτρονικό εμπόριο, χαμηλότερες τιμές και άμεση εξυπηρέτηση. Στην συνέχεια οι χρήστες θα λαμβάνουν ένα μήνυμα από τον λογαριασμό @AmexSync καθώς και ένα e-mail από την American Express, ωστόσο εάν θέλουν να επιβεβαιώσουν την αγορά τους οι καταναλωτές θα πρέπει να απαντήσουν στο e-mail μέσα σε 15 λεπτά. Τότε, χρεώνεται το ανάλογο ποσό στον λογαριασμό τους και θα δρομολογείται η μεταφορά των προϊόντων στη διεύθυνσή τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί ένας χρήστης να χρησιμοποιήσει τη νέα αυτή υπηρεσία «purchase-by-tweet», είναι να έχει πιστωτική κάρτα της American Express και να συνδέσει το λογαριασμό του στο Twitter με την κάρτα του, μέσω ειδικής εφαρμογής.

Εκτός από τις πωλήσεις των προϊόντων τους, το επιπλέον όφελος που έχουν οι εταιρείες που συνεργάζονται με το Twitter και την American Express είναι η διαφήμισή τους μέσα από το κοινωνικό δίκτυο, καθώς για να κάνει κάποιος αγορές θα πρέπει να έχει παραμείνει δημόσιος ο λογαριασμός του στο Twitter, δηλαδή τα μηνύματά του να είναι ορατά σε όλους τους χρήστες της πλατφόρμας.

Κατόπιν,ο χρήστης μπορεί να πάει στη σελίδα της εταιρείας στο Twitter και να επιλέξει τα «Favourites» για να δει τι αντικείμενα είναι προς πώληση, καθώς και τα σχετικά hashtags.

Για να πραγματοποιήσει αγορά, θα πρέπει να αποστείλλει ένα αρχικό tweet ,ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία. Όταν λάβει το μήνυμα επιβεβαίωσης από την τράπεζα με νέο hashtag , θα πρέπει να το «ανεβάσει» με νέο tweet, ώστε να εγκριθεί η αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα