Παπαδημούλης: Το Eurogroup έδωσε λύση τύπου… τσιρότο

Με το δικό του τρόπο σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης τις αποφάσεις του Eurogroup χαρακτηρίζοντας τις ως λύσεις τύπου… τσιρότο!

«Η δόση ήταν βέβαιο πως θα δοθεί. Το ζήτημα ήταν να δοθεί μια απάντηση στο ζήτημα της διαχειρισιμότητας του χρέους. Εκεί, το Eurogroup έδωσε μια συμβιβαστική λύση, τύπου “τραυμαπλάστ”, τύπου τσιρότο, που αναβάλλει τα δύσκολα για μετά τις γερμανικές εκλογές», δήλωσε στο «Βήμα FM» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα

πρόσθεσε πως «αυτός ο αναιμικός συμβιβασμός, αυτό το τσιρότο, είναι καρπός συσχετισμών. Δεν είναι η λύση που θα δώσει ανάσα. Είναι ανάσα δύο μηνών, είναι δύο μπουκάλες οξυγόνου. Χρειάζεται ένα γενναίο κούρεμα του χρέους και του δημόσιου τομέα, το προτείνουν και οι αρχιτέκτονες του Μνημονίου. Το δεύτερο είναι μια μεταφορά επενδυτικών πόρων στο Νότο, ένα νέο «New Deal». Η λογική Μέρκελ είναι τόσο τσιγκούνικη, τόσο οικονομικά εθνικιστική, που υπονομεύει την ίδια την ευρωζώνη».

Ο κ.Παπαδημούλης μίλησε, τέλος,  για αναιμική παρέμβαση της κυβέρνησης: «θα ήθελα όχι να επιβάλει, αλλά να προτείνει και να διεκδικήσει. Είναι τρελό, είναι τραγικό, για τη διαχειρισιμότητα του ελληνικού χρέους να έχουν γνώμη οι Γερμανοί και η Λαγκάρντ και να μην έχει γνώμη και πρόταση η κυβέρνηση Σαμαρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα