«Ούτε ένα ευρώ ακόμα στους Έλληνες»

«Η Αυστρία σπρώχνει κι άλλα 281,2 εκ. ευρώ στο ελληνικό βαρέλι χωρίς πάτο, λες και δεν είχαν ήδη πάει στον αγύριστο αρκετά χρήματα φορολογούμενων προς τους Έλληνες». Με αυτά τα «φιλικά» προς την χώρα μας λόγια συνόδευσε την αρνητική στάση του κόμματός του, FPÖ, κατά τη σχετική συζήτηση στο αυστριακό κοινοβούλιο ο εκπρόσωπός του, Alois Gradauer.

«Τα λεφτά μας για τον δικό μας λαό», ήταν το (λαϊκίστικο) σύνθημα της ημέρας, ενώ τα περισσότερο «τεχνοκρατικά» σχόλια του Gradauer ήταν τα ακόλουθα:

«Η οικονομία της Ελλάδας

είναι στον πάτο. Η ελληνική ανάπτυξη, με μείον 8% (σημ. έτσι ανέφερε), σε ελεύθερη πτώση. Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει κρατικά χρέη ύψους 350 δισ. ευρώ. Πώς υποτίθεται ότι θα μπορέσει μια τόσο υπερχρεωμένη χώρα να αποπληρώσει τα χρήματα στους πιστωτές της; Αυτά τα λεφτά δεν θα τα ξαναδούμε μάλλον, όπως και αυτά που στείλαμε στην Κύπρο. Με αυτό το νέο πακέτο βοήθειας παρατείνεται μόνο η τραγωδία…. Η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να επιστρέψει στη δραχμή. Η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχθεί με σχέδιο Μάρσαλ. Μόνο έτσι μπορεί η οικονομική της κατάσταση να βελτιωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα