Οκτώ νεκροί το τελευταίο 48ωρο στην Μπαγκουί

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 άλλοι τραυματίστηκαν σε επεισόδια βίας στην Μπαγκουί από το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με εκτιμήσεις διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων σήμερα.

Η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας καταμέτρησε έξι νεκρούς από χθες βράδυ, δήλωσε ο πρόεδρός της, ο πάστορας Αντουάν Μπαομπόγκο.

Η ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ)

από την πλευρά της έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 95 τραυματίες τη σημερινή ημέρα, περιλαμβανομένων επτά ανθρώπων οι οποίοι τραυματίστηκαν από αδέσποτες σφαίρες στον καταυλισμό εκτοπισμένων Μπόκο, κοντά στο αεροδρόμιο της Μπαγκουί.

Ο Ερυθρός Σταυρός έκανε λόγο για τουλάχιστον 25 τραυματίες από τις εκρήξεις χειροβομβίδων.

Η κατάσταση στην πόλη παραμένει τεταμένη μετά την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τζοτοντιά, που δεχόταν πιέσεις από ηγέτες κρατών της κεντρικής Αφρικής και από τη Γαλλία, και την αναχώρησή του για το Μπενίν, κάτι που καταλείπει τη χώρα χωρίς επικεφαλής του κράτους έως ότου αναδειχθεί νέος από την μεταβατική βουλή.

Λεηλασίες, συγκρούσεις και σποραδικά πυρά σημειώθηκαν σε ορισμένες συνοικίες κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά «τα πράγματα είναι υπό έλεγχο», σύμφωνα με το γαλλικό στρατό, ο οποίος χτενίζει πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας μαζί με αφρικανικά στρατεύματα της Διεθνούς Αποστολής Υποστήριξης της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας (MISCA).

Keywords
Τυχαία Θέματα