Οκτώ μέτρα απλούστευσης διαδικασιών του ΕΣΠΑ, προανήγγειλε ο Χατζηδάκης

Οκτώ μέτρα για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ θα ανακοινωθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, όπως είπε από το βήμα του συνεδρίου για την οικονομία του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι, μεταξύ των όσων θα ανακοινωθούν είναι ο περιορισμός κατά 60% των υπογραφών που απαιτούνται για

ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, θα αλλάξει ο θεσμός του υπόλογου και θα περιοριστούν μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες.

 Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί, το αμέσως προσεχές διάστημα, νέο πρόγραμμα του ΕΤΕΑΝ για κεφάλαια κίνησης στις επιχειρήσεις. Στον τομέα των μεγάλων έργων, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι σε λίγες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις ώστε να επανεκκινήσουν οι αυτοκινητόδρομοι δημιουργώντας νέες θέσεις και στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις που θα περιλαμβάνει ρύθμιση για δημιουργία μιας κεντρικής αδειοδοτικής αρχής.

Παράλληλα,  προχωρούν νομοθετικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για ΟΣΕ , ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ξεπεραστούν τα προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την άνοιξη του 2013 να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα γίνει η παρουσίαση δράσεων για τη διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης και την προώθηση των εξαγωγών και θα ολοκληρωθεί στο ίδιο διάστημα το σύστημα των ηλεκτρονικών συμβάσεων για τις κρατικές προμήθειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα