Οι υπουργοί στο Μαξίμου για… απολογισμό

Όπως είχε ανακοινωθεί σχετικά μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την προηγούμενη Παρασκευή, ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει από σήμερα τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να ξεκινήσει τις απευθείας επαφές με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ώστε να υπάρξει ένας μίνι απολογισμός της μέχρι σήμερα θητείας τους, να καταγραφούν οι προτεραιότητες για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και να ζητηθεί από την πλευρά του Πρωθυπουργού επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα.

Οι

πρώτοι που θα δουν σήμερα τον Αντώνη Σαμαρά, μεταξύ άλλων, είναι ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, που έχουν την πολιτική επιστασία τριών εξαιρετικά κρίσιμων τομέων για το κυβερνητικό έργο.

Ο Κωστής Χατζηδάκης καλείται να επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης του ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρξει διάχυση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με παράλληλη ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης διαχειρίζεται το ανοιχτό μέτωπο με τους αγρότες, οι κινητοποιήσεις των οποίων αποτελούν διαρκές “αγκάθι” για την κυβέρνηση, απειλώντας με κλιμάκωση της έντασης.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει βρεθεί πολλές φορές σε ρόλο “απολογούμενου” για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει τη δυσφορία του για τα πεπραγμένα της θητείας του στην οδό Αριστοτέλους, επίσημοι φορείς της Υγείας έχουν ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει, και στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον επικείμενο ανασχηματισμό, ανήκει σταθερά στη λίστα όσων αναμένεται να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες τις επαφές του αυτές με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, δια… παν ενδεχόμενο, από τη στιγμή που ο Μάρτιος θεωρείται κρίσιμος μήνας για το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, μετά την πραγματοποίηση του οποίου ο ανασχηματισμός θα μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, αλλά και εξαιτίας της αξιολόγησης της τρόικας για την πρόοδο στην επίτευξη των στόχων του Μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα