Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλλουν την… τάξη στην Ουκρανία

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση της Ουκρανίας να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και έκανε έκκληση να σταματήσουν οι συγκρούσεις μεταξύ της δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών στην πρωτεύουσα.

“Η πρεσβεία των ΗΠΑ ζητά να σταματήσουν οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών

και της αστυνομίας” αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν σε διαδήλωση περίπου 200.000 ανθρώπων οι οποίο διαμαρτύρονταν για τους νέους νόμους με τους οποίους ενισχύονται οι κυρώσεις σε βάρος των διαδηλωτών.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς υποσχέθηκε ότι θα συγκροτήσει μια επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης με στόχο να τερματιστεί η πολιτική κρίση στη χώρα, ανακοίνωσε απόψε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο.

“Ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι αύριο το πρωί θα συγκροτήσει μια επιτροπή που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους της προεδρίας, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης προκειμένου να βρεθεί μια λύση”, είπε ο Κλίτσκο ο οποίος συναντήθηκε με τον Γιανκουκόβιτς μετά από άλλη μια μέρα βίαιων συγκρούσεων στους δρόμους του Κιέβου μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα