Η ουκρανική κυβέρνηση υπόσχεται “προνόμια” στους φιλορώσους που απορρίπτουν τη συμφωνία της Γενεύης

Μπορεί ο Λαβρόφ να ανακοίνωσε χθες ότι υπάρχει συμφωνία για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά οι φιλορώσοι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια τονίζουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν

Εκπρόσωπος των διαδηλωτών δήλωσε στο BBC ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι «παράνομη» και τόνισε ότι οι διαδηλωτές

δεν θα φύγουν μέχρι να παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα ο Αλεξάντερ Γνκεζντίλοφ, εκπρόσωπος της αυτο-αποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, είπε ότι η ομάδα του δεν θα εγκαταλείψει τα κυβερνητικά κτίρια στην πόλη, μέχρι να εγκαταλείψει η «παράνομη», όπως τη χαρακτήρισε, κυβέρνηση του Κιέβου το Κοινοβούλιο και την προεδρική κατοικία.

Σε μία προσπάθεια να αποκλιμακώσουν την ένταση, ο πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας σε τηλεοπτικό τους διάγγελμα, έκαναν έκκληση για εθνική ενότητα. Παράλληλα, εξέφρασαν τη διάθεσή τους να προσφέρουν στους φιλορώσους το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη ρωσική γλώσσα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ και ο Αρσένι Γιάτσενιουκ κάλεσαν ακόμη τον κόσμο σε εθνική ενότητα και υπογράμμισαν στους Ουκρανούς πως πρέπει να αποφύγουν κάθε πράξη βίας.

Ακόμη υποστήριξαν πως θα προσφέρουν βοήθεια στους φιλορώσους, ενώ εκτός από τη χρήση της γλώσσας υποσχέθηκαν πως θα δώσουν μεγαλύτερες αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια των πόλεων της Ανατολικής Ουκρανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα