Οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης καταγγέλλουν το Υπ. Εργασίας

Οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης καταγγέλλουν το υπουργείο Εργασίας σχετικά με την πρακτική του στο πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου Στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους Νέους Στον Κλάδο του Τουρισμού Ηλικίας Έως 29 Ετών».

Στο εν λόγω πρόγραμμα προβλέπονταν βάσει προκήρυξης για την Περιφέρεια Κρήτης 2.000 θέσεις για κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις, ωστόσο όπως αναφέρουν

οι Ενώσεις, είδαν με έκπληξη ότι αντί των προβλεπόμενων βάσει προκήρυξης θέσεων για την Περιφέρεια Κρήτης, δόθηκαν τελικά μόλις 671 θέσεις κατάρτισης και πρακτικής άσκησης καταστρατηγώντας τις προβλέψεις της ίδιας της προκήρυξης και την Περιφερειακή κατανομή των πόρων.

Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Ξενοδόχων Κρήτης, το Υπουργείο Εργασίας, ακυρώνει τον ίδιο τον προγραμματισμό του και υφαρπάζει θέσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης από τον τουριστικό κλάδο της Κρήτης και μεταφέρει τους πόρους σε μη τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο τουριστικός τομέας της Κρήτης που διαθέτει το 25% περίπου του τουριστικού προϊόντος της Χώρας μας, άρα της απασχόλησης και της ανεργίας λαμβάνει μόλις 6,7% των προβλεπόμενων θέσεων ανέργων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης, η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και στις υπόλοιπες Νησιωτικές τουριστικές περιοχές με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πρόγραμμα για τον τουρισμό χωρίς να συμπεριλαμβάνει τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Την δράση τους θα συντονίσουν, μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης και οι υπόλοιπες θιγόμενες τουριστικές περιοχές της χώρας για να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία που υφίστανται τόσων οι ανέργων όσο και οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα