Οι Έλληνες ζουν με το όνειρο ενός… ΛΟΤΤΟ

Ένας υπερτυχερός την Τετάρτη το βράδυ από την Καλαμάτα ήταν ο νικητής των διαδοχικών ‘τζακ ποτ’ του Λόττο. Με ένα δελτίο αξίας 3,00 ευρώ ο Μεσσήνιος συμπολίτης μας κέρδισε 4.700.000,00 ευρώ. Ένα ποσό από μόνο του εξωπραγματικό, πόσο μάλλον στις μέρες που ζούμε.

Δυστυχώς ή ευτυχώς ο μέσος πολίτης μόνο στην επιτυχία ενός τυχερού παιχνιδιού μπορεί να ελπίζει για αλλαγή της μοίρας του. Όχι ότι απαραίτητα θα ευτυχήσει ή θα αξιοποιήσει προς όφελός του τα κέρδη. Όμως, ας μην ξεγελιόμαστε, θα αλλάξει η ζωή του.

Του ιδίου και της οικογένειάς του.

Πολλοί θα πουν πως καλό θα ήταν αυτά τα χρήματα να μοιράζονταν σε παραπάνω από έναν δικαιούχους. Θα ήταν πιο σωστό να βρισκόταν ένας τρόπος να επωφελούνταν περισσότεροι άνθρωποι από τη διάθεση ενός τέτοιου ποσού. Δεν γνωρίζω αν αυτό μπορεί να γίνει και από την άλλη δεν ξέρω αν μια τέτοια λογική θα προσέλκυε τους «τζογαδόρους» του είδους, στον ίδιο βαθμό.

Γεγονός είναι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν λίγες μέρες έκρινε πως το μονοπώλειο του ΟΠΑΠ στην Ελλάδα πρέπει να καταργηθεί. Συνεχώς ακούμε για «άνοιγμα» του κλάδου και σε άλλες, ιδιωτικές εταιρείες (πράγμα που στο διαδίκτυο ισχύει ήδη, ανεξέλενκτα) και πολύ σύντομα, θα συμβεί. Τα κέρδη είναι πολλά. Στην απέλπιδα προσπάθεια του κόσμου να αποκτήσει χρήματα, ο εύκολος τζόγος λειτουργεί ελκυστικά. Με λίγα, πας για τα πολλά. Ειδικά στις μικρομεσαίες τάξεις ανθρώπων, φαντάζει σαν η μόνη περίπτωση να βρεθούν από μια στιγμή στην άλλη με ένα μεγάλο ποσό στη τσέπη τους.

Μέσω του τζόγου, βέβαια, γίνεται και ένα μεγάλο ξέπλημα «μαύρου» χρήματος. Όλοι το γνωρίζουν. Από τις αρχές μέχρι τον τελευταίο πολίτη. Ποντάρεις και κερδίζεις ή χάνεις και βγαίνεις κερδισμένος. Με τα κέρδη δικαιολογείς ποσά, με προσεχτικό στοιχηματισμό, χωρίς να προκαλείς και μοιράζοντας τις επιλογές σου, ξοδεύεις εύκολα, αγνώστου προέλευσης, χρήματα.

Σύνηθες είναι και το φαινόμενο των τελευταίων ετών δημοσιοποίησης ονομάτων με μεγάλα κέρδη από τυχερά παιχνίδια. Κι αν δεν μπορεί να κατηγορηθεί κανένας ανοιχτά, και αποδεδειγμένα, για συμμετοχή σε στημένα πονταρίσματα και στοιχηματισμούς, δύσκολα επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παραμένει σύμπτωση. Δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας σε αυτά τα θέματα.

Η ανάμειξη με τον τζόγο συνήθως δεν έχει καλά αποτελέσματα. Ολόκληρες οικογένειες έχουν καταστραφεί. Ωστόσο ένα μικρό ποντάρισμα, ένα λαχείο ή μια «τυχαία» έμπνευση μπορεί να προσδώσει ένα χαμόγελο και μια νέα ευκαιρία σε κάποιους ανθρώπους. Αρκεί αμέσως να αποτραβηχτούν και να επενδύσουν εποικοδομητικά το ποσό που θέλησε η τύχη (ή όπως αλλιώς το ονομάζει ο καθένας) να φέρει στο …διάβα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα