Οι χάρτες θα είναι… διχρωμία και ο μπακλαβάς γωνία!

Όπως συμβαίνει κάθε φορά μετά από εκλογικές αναμετρήσεις, οι πολιτικοί που έκαναν παρέλαση στα κανάλια, ανέλυσαν τα αποτελέσματα με μπόλικη φαντασία…

Σκαρφίστηκαν διάφορα επιχειρήματα για να μας πείσουν κυρίως πως το κόμμα τους δεν έχασε και κυριότερα πως έχασαν οι βασικοί τους αντίπαλοι.

Εδώ λέμε «basta» στις αναλύσεις. Ακούσατε άπειρες και αν αντέχετε θα ακούσετε κι άλλες όλη την εβδομάδα. Κρατήστε όποια σας κάνει περισσότερο. Εδώ απλώς θα ρισκάρουμε μία πρόβλεψη, με βάση το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ούτε στη δεύτερη Κυριακή θα παραδεχθεί κανείς πολιτικός πως έχασε.

Ούτε από τη ΝΔ, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ και της Ελιάς θα έχουμε… κηδείες. Για όλους τους υπόλοιπους το αποτέλεσμα θα είναι μία χαρά.

Και εξηγούμαι, για να δικαιολογήσω και τον τίτλο του κειμένου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι… χαλαρά πρώτος στις ευρωεκλογές, αλλά η συγκυβέρνηση, θα πάρει τη συντριπτική πλειοψηφία από τις Περιφέρειες. Αν χάσει κάποια, θα χάσει την Αττική, λόγω της εξαιρετικής παρουσίας της Ρένας Δούρου.

Κατά τα άλλα, είτε θα βγουν στελέχη της ΝΔ, είτε πρώην ΠΑΣΟΚτζήδες, που κατεβαίνουν ανεξάρτητοι.

Συνεπώς, οι χάρτες το βράδυ της 25ης Μαϊου θα είναι δύο. Ένας κόκκινος (ευρωεκλογές) και ένας κυανόλευκος (Περιφερειακές). Οπότε, όλοι χαρούμενοι …

ΥΓ. Κλείνοντας, μία παρατήρηση. Αν και ποδοσφαιρόφιλος η ευχή μου για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών είναι αντίστροφη του συνηθισμένου. Εύχομαι λοιπόν να χάσει το ποδόσφαιρο!

Keywords
Αναζητήσεις
o baklavas gonia
Τυχαία Θέματα