Οδηγίες για τις εκλογές

Στις 7 το πρωί το πρωί της Κυριακής ανοίγουν οι κάλπες για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική και μπορούν να απέχουν όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ από το εκλογικό τους τμήμα.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την

αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Στην περίπτωση νέας αστυνομικής ταυτότητας, μπορούν να ασκήσουν κανονικά το εκλογικό τους δικαίωμα, εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία. Σε περίπτωση που έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία, θα πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα, ενώ οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας.

Στην ιστοσελίδα http://katalogoi.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm οι ψηφοφόροι μπορούν, συμπληρώνοντας στη σχετική φόρμα το ονοματεπώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα), το πατρώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα) και τη χρονολογία γέννησης, να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν

Όσοι επιθυμούν μπορούν επίσης για να ενημερωθούν, να καλούν στο 2131361500 . Οι ώρες εξυπηρέτησης είναι σήμερα Κυριακή από τις 7:00 έως τις 19:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα