Ομπάμα: Έχουμε το καλύτερο σφυρί, αλλά δεν βλέπουμε όλα τα προβλήματα σαν καρφιά

Σε ομιλία του για την εξωτερική πολιτική στη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και στα διεθνή προβλήματα.

Πολλά είναι τα ανοιχτά θέματα σε όλο τον κόσμο, με τον Ομπάμα να τονίζει πως οι στρατιωτικές επεμβάσεις δεν είναι στις πρώτες του επιλογές.

«Σήμερα, σύμφωνα με τους αυτοχαρακτηριζόμενους ως ρεαλιστές, οι διαμάχες στη Συρία, την Ουκρανία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν μας αφορούν ούτε πρέπει να έχουμε

ρόλο στην επίλυσή τους. Η άλλη άποψη, των επεμβατιστών, από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά, μας ασκεί κριτική ότι αγνοούμε τις διαμάχες αυτές, θέτοντας τη χώρα σε κίνδυνο», σημείωσε ο κ. Ομπάμα στην ομιλία του.

Για να κάνει πιο σαφή τη θέση του σημείωσε πως «επειδή έχουμε το καλύτερο σφυρί στον κόσμο, δεν σημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα σαν να είναι καρφί».

Τόνισε παράλληλα ότι, σε συνεργασία με το Κογκρέσο, θα ενισχύσει τη βοήθεια προς τη μετριοπαθή πτέρυγα της συριακής αντιπολίτευσης, καθώς και προς τους γείτονες της Συρίας, την Ιορδανία, τον Λίβανο, την Τουρκία και το Ιράκ, οι οποίοι έχουν δεχθεί εκατομμύρια πρόσφυγες και αντιμετωπίζουν προκλήσεις από τρομοκρατικές ομάδες στα σύνορά τους με τη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα