Ο Βορίδης “φλερτάρει” με τη μετακόμιση στην Α’ Αθηνών

Ο Μάκης Βορίδης υπήρξε διαχρονικά… θέμα για τον χώρο της ελληνικής πολιτικής. Από την εποχή που σεργιάνιζε στα άκρα, μέχρι την πρωταγωνιστική παρουσία του στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Στη συνέχεια, με τη μετακόμισή του στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, την υπουργοποίησή

του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, την εκλογή του με την… κανονική Κεντροδεξιά στην Περιφέρεια Αττικής, και τις τακτικές κινήσεις του στη μάχη ηγεσίας της ΝΔ, όταν στάθηκε αρχικά στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα, για να στηρίξει τελικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην εποχή Μητσοτάκη στην Κεντροδεξιά, ο Μάκης Βορίδης βρήκε ρόλο στη νέα ηγετική ομάδα, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, οι ανά τη χώρα περιοδείες και κινήσεις του, ωστόσο, δείχνουν ότι τον ενδιαφέρει να εδραιώσει τη θέση του στο γαλάζιο imperium. Και να την ενισχύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, δεν αποκλείεται στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να επιδιώξει αλλαγή περιφέρειας, και από την Περιφέρεια Αττικής να βρεθεί στην περιφέρεια που… βγάζει αρχηγούς. Την Α’ Αθηνών. Απέναντι στη Ντόρα Μπακογιάννη και την Όλγα Κεφαλογιάννη, επιχειρώντας να εκπροσωπήσει το δεξιό κομμάτι της γαλάζιας κοινωνικής βάσης.

Και έχοντας φυσικά τη στήριξη ενός τμήματος του σαμαρικού στρατοπέδου, που εξαρχής τον έβλεπε θετικά, αν και… με μέτρο.

Η ενδεχόμενη μετακόμιση Βορίδη στην Α’ Αθηνών θα αλλάξει εκ των πραγμάτων τις ισορροπίες για τη Νέα Δημοκρατία σε εσωκομματικό επίπεδο, κάτι πάντως που δεν φαίνεται να… ενοχλεί και ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άλλωστε, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα προτιμούσε να ανακατέψει την τράπουλα, ώστε το σχήμα μάχης με το οποίο θα παραταχθεί η Συγγρού στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, να ενισχύσει τις πιθανότητες σαρωτικής επικράτησης στις κάλπες.

Και να φέρει και τον ίδιο πιο κοντά στην πρωθυπουργία.

The post Ο Βορίδης “φλερτάρει” με τη μετακόμιση στην Α’ Αθηνών appeared first on Υστερόγραφα | Η ανάλυση της Είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα