Ο Βενιζέλος “πυροβόλησε” τον Τσίπρα. Και… κούνησε το δάχτυλο στον Στουρνάρα

Διμέτωπο στόχο είχε το επίκεντρο της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, και όπως αναμενόταν απάντησε στον πρόεδρο

του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του.

Η “έκπληξη” ωστόσο ήταν ότι… έστρεψε τα πυρά του και κατά του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο άλλωστε οι σχέσεις τους δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα καλές, και άφησε αιχμές εναντίον του, με αφορμή τη στάση του “τσάρου” της οικονομίας στο θέμα της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία.

“Ο κ. Τσίπρας προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Παραμένει αιχμάλωτος μιας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξής του. Κάθε φορά που μιλάει, τον ακούω προσεκτικά για να διαπιστώσω ποιά συχνότητα επιλέγει. Σήμερα ήταν Αριστερός, ριζοσπάστης, θυμωμένος. Στο εξωτερικό όμως, όπου απευθύνεται σε άλλο ακροατήριο, έχει πιο συντηρητικές θέσεις.

Αιτία του θυμού του είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να ισορροπήσει απέναντι στην προοδευτική, φιλολαϊκή ευρωπαϊκή προοπτική, και εκείνη του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορεί να λέει κραυγαλέα ψέματα, μέσα στο ευρώ αλλά έξω από το Μνημόνιο.

Μπορεί ο Έλληνας πολίτης να βιώνει την ύφεση της ανεργίας και της μείωσης των εισοδημάτων, δεν βιώνει όμως την απόλυτη καταστροφή, που ήταν το εναλλακτικό σενάριο.

Μετά την πρόσφατη εμπειρία της Κύπρου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λέει τέτοια ψέματα”, ήταν ένα μέρος της επίθεσης που εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα βέλη του κατά του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

“Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός. Είναι ζωτική ανάγκη της κυβέρνησης και είναι συμφωνία των τριών αρχηγών που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε χάρες. Θέλουμε εφαρμογή πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει”, ήταν η αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα της τροπολογίας κατά της ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα