Ο Τσίπρας, το τέλος και… η αρχή

(Photo Eurokinissi)

Ανεβαίνοντας το βήμα της έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας κουβαλά μαζί του όσα είπε το πρωί στο τελευταίο Συνέδριο του Συνασπισμού.

Αποχαιρετώντας το κόμμα που, όταν ιδρύθηκε φιλοδοξούσε να ενώνει την “όλη Αριστερά”, για να δανειστεί κανείς, παραφρασμένη, μια αγαπημένη φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου,

ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει την πολιτική ατζέντα του ευρύτερου χώρου τον οποίο προσδοκά να ενώσει και να εκφράσει. Ώστε να τον οδηγήσει στην εξουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για όλους τους ηγέτες που προηγήθηκαν. Τον Χαρίλαο Φλωράκη, τον Λεωνίδα Κύρκο, τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, ενώ δεν ξέχασε τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη. “Έπαιξε” με τη διττή σημασία του τέλους και της αρχής, που σηματοδοτούν τα δυο σημερινά Συνέδρια, προσδοκώντας να καμφούν οι αντιδράσεις των συνιστωσών που αρνούνται να αυτοδιαλυθούν, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και προστριβές.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όμως, “έπαιξε” και με έναν ακόμη συμβολισμό: “Γκρεμίζουμε, για να χτίσουμε”. Ένα κεντρικό μήνυμα που θα προσπαθήσει να περάσει στην ελληνική κοινωνία. Και που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα