Ο Τσίπρας θα σηκώσει το γάντι

Από την Ουάσινγκτον… στην Κουμουνδούρου. Σχηματικά φυσικά, καθώς η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θα προεδρεύσει ο Αλέξης Τσίπρας, σηματοδοτεί για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την επιστροφή στην… καθημερινότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει με ομιλία

του τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κ.Ε., με υπερατλαντικό αέρα, αλλά και γνωρίζοντας ότι στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει κλίμα γκρίνιας, έως και αμφισβήτησης για πολλές επιλογές του, όπως εκφράζονται αυτές το τελευταίο διάστημα με τη “στροφή στον ρεαλισμό”.

Δηλαδή, με τις διαδοχικές επαφές, σε κεντρικό επίπεδο, με τις ηγεσίες της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να αναδειχθεί περισσότερο ηχηρά και ξεκάθαρα το ελληνικό πρόβλημα, σε συνδυασμό με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στρατηγική που θα έπρεπε να ακολουθηθεί για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής… πολιτική γκρίνια κυρίως από το Αριστερό Ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που έχει άλλωστε ρόλο άτυπης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς ωστόσο, δείχνει αποφασισμένος να μην κάνει πίσω. Δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τους κεντρικούς άξονες της γραμμής που έχει επιλέξει να ακολουθήσει, και θα επιχειρήσει με τη ρητορική του να διαμορφώσει την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία γύρω από τις δικές του θέσεις.

Παράλληλα όμως,θα σηκώσει το γάντι τυχόν αμφισβήτησης, μιας και δεν σκοπεύει να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να διολισθήσει στην εσωστρέφεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα