Ο Στουρνάρας… διώχνει (;) τον Μανιτάκη από την κυβέρνηση

Το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση λόγω της απαίτησης της τρόικας να προχωρήσουν άμεσα, εκτεταμένες απολύσεις στο δημόσιο, έχει και αυτονόητες παρενέργειες σε επίπεδο ισορροπιών μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, καθώς και των υπουργών.

Είναι προφανές πλέον, ότι η συγκατοίκηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Αντώνη Μανιτάκη στο

ίδιο κυβερνητικό σχήμα, κάθε άλλο παρά… ρεαλιστική φαντάζει, κάτι που σημαίνει ότι ο ανασχηματισμός ενδεχομένως θα επισπευσθεί.

Τις τελευταίες μέρες, και με αφορμή το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Αντώνης Μανιτάκης εκτόξευσαν έμμεσες βολές, επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλο συγκεκριμένες ευθύνες.

Το υπουργείο Οικονομικών καταλογίζει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μοιραία καθυστέρηση αναφορικά με την κινητικότητα στο δημόσιο, ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις, και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταλογίζει με τη σειρά του στο υπουργείο Οικονομικών εξίσου… μοιραία καθυστέρηση, έως… τραγικά αποτελέσματα, στο θέμα της αύξησης των εσόδων και της πάταξης της φοροδιαφυγής.

Με τον ανασχηματισμό να βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στην ορατή ατζέντα του μέλλοντος της κυβέρνησης, ο Αντώνης Μανιτάκης ήταν στη… shortlist των υπουργών που πιθανότατα θα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου. Το βέβαιο πάντως είναι ότι από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποχωρήσει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα