Ο Σταύρος Θεοδωράκης “κουρεύει” τον Βενιζέλο

Η συγκρότηση του Ποταμιού “φώναζε” από την πρώτη στιγμή ότι είχε μια διπλή, στρατηγική στόχευση: Να ανακόψει την ανοδική δημοσκοπική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενο κυρίως σε νέους ανθρώπους που σκέφτονταν να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, και από την άλλη να δοκιμαστεί η… μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, σε ένα κεντροαριστερό μόρφωμα που θα είχε περισσότερο ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Η ρητορική

του Σταύρου Θεοδωράκη στη σημερινή εμφάνισή του στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ήρθε να επιβεβαιώσει τις παραπάνω… υποψίες.

Ο γνωστός δημοσιογράφος τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, και μάλιστα πριν από τις εκλογές, εμφανίστηκε πρόθυμος να συμπράξει σε μετεκλογικές κυβερνήσεις συνεργασίας, υπό όρους, και προανήγγειλε ότι αν το Ποτάμι δεν πετύχει ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, ο ίδιος θα εγκαταλείψει το πολιτικό εγχείρημά του.

Η αποστροφή του Σταύρου Θεοδωράκη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ωστόσο, ήταν η πλέον χαρακτηριστική: “Δεν περνούν οι απειλές του κ. Βενιζέλου”, σημείωσε, αναφερόμενος στην “απειλή” να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και να οδηγηθεί η Ελλάδα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, στην περίπτωση που η Ελιά δεν έχει θετικό αποτέλεσμα στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα