Ο ΣΕΒ χαιρετίζει την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων

Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ εκφράζει την ικανοποίησή του για τη διαμόρφωση νόμου – πλαισίου για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων στις επιχειρήσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η διαμόρφωση του νόμου -πλαισίου για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων σηματοδοτεί το πρώτο βήμα μιας σημαντικότατης μεταρρύθμισης, την οποία ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει με μεγάλες προσδοκίες.

Για τον ΣΕΒ, η σημερινή γραφειοκρατία γύρω από

τα δαιδαλώδη αδειοδοτικά καθεστώτα είναι το πρώτο από τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, όπως έδειξαν οι έρευνες και οι μελέτες που έχουμε διενεργήσει. Προξενούν αβεβαιότητα, υπερβολικές καθυστερήσεις, διοικητικό βάρος, κόστος, αδιαφάνεια και σημαντικότατες εστίες διαφθοράς. Θύματα είναι όλοι: μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, λειτουργούσες μονάδες και υποψήφιοι νέοι επιχειρηματίες, ξένοι και έλληνες επενδυτές.

Η ανατροπή ενός πλαισίου αδειοδοτήσεων που γιγαντώθηκε στην διάρκεια πολλών δεκαετιών, ασφαλώς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το φθινόπωρο του 2013 όταν ο κ. Χατζηδάκης δημοσιοποίησε τον Οδικό Χάρτη για την όλη προσπάθεια, φαινόταν ότι ο νόμος-πλαίσιο αποτελεί το πρώτο από πολλά βήματα. Είναι όμως το ξεκίνημα, και όσοι πιστεύουμε ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα πλαίσιο λειτουργίας που να είναι φιλικό στις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις πρέπει να υποστηρίξουμε την προσπάθεια της πολιτείας σε αυτό και σε όλα τα επόμενα βήματα της μεταρρύθμισης, με εποικοδομητικές προτάσεις και εμπλουτισμό των σχεδίων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπου χρειάζεται. Έχουμε συνείδηση ότι τα επόμενα βήματα θα είναι και τα πλέον κοπιώδη και χρονοβόρα, γι αυτό ο ΣΕΒ έχει ήδη δεσμευτεί να προσφέρει όλες τις δυνάμεις του για να πετύχει αυτή η μεταρρύθμιση».

Keywords
Τυχαία Θέματα