Ο Σαρκοζί επιστρέφει στην Προεδρία της Γαλλίας

Η ήττα του από τον Φρανσουά Ολάντ τον Μάιο του 2012, ήταν θεωρητικά… αδιανόητη. Και όμως, συνέβη. Ακόμη και εκείνος, ένας πολιτικός που είχε συνηθίσει να καταλαβαίνει νωρίτερα από τους περισσότερους άλλους τις διαθέσεις της γαλλικής κοινωνίας και τον… προσανατολισμό της, δεν κατάλαβε εγκαίρως ότι οι Γάλλοι θα ψήφιζαν περίπου τον οποιοδήποτε, απλώς και μόνο επειδή ήθελαν να τον τιμωρήσουν. Και αυτό έκαναν.

Ο Νικολά Σαρκοζί γνώρισε μια ταπεινωτική ήττα από τον “κ. κανονικό” Φρανσουά Ολάντ, που στη

Γαλλία έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν ως “κ. τίποτα”, λόγω της παντελούς απουσίας παραγωγής έργου απτού και κατανοητού για την κοινωνία και το έθνος, και αποτραβήχτηκε.

Η Δικαιοσύνη τον ερευνά ακόμη για το σκάνδαλο Μπετανκούρ, η Κεντροδεξιά τον επικαλείται ως σημείο αναφοράς και σταθεροποιητικό παράγοντα, ο ίδιος ιδιωτεύει, το… όμως ωστόσο υπάρχει έντονο μέσα του.

Αν η πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της Γαλλίας συνεχίσει με τους σημερινούς ρυθμούς, θα αποτελεί… εύκολο στοίχημα η πρόβλεψη ότι στις προεδρικές εκλογές του 2017 ο Νικολά Σαρκοζί θα είναι και πάλι υποψήφιος για το Ελιζέ. Και πιθανότατα θα επιστρέψει στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, νικητής και τροπαιούχος.

Μια τέτοια πρόθεση άλλωστε μπορεί κανείς να διαβάσει “μεταξύ των γραμμών” της συνέντευξή τους στο περιοδικό “Valeurs Actuelles”. Εκεί δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην πολιτική, σπεύδει ωστόσο να αναιρέσει… στην ίδια φράση αυτή τη δήλωση, παραδεχόμενος ότι… δεν θα έχει άλλη επιλογή, αν το επιβάλλει το καθήκον του για τη Γαλλία. Αν η Γαλλία τον χρειάζεται.

Ο “Σαρκό” μάλιστα προχωρεί ένα βήμα παραπέρα, και αρνείται πεισματικά ότι βλέπει το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας μέσα από το πρίσμα της… εκδίκησης. Φυσικά δεν γίνεται πιστευτός. Όχι όταν μιλάμε για τον πολιτικό που… κατακρεούργησε τον Ζακ Σιράκ, και κόντεψε να βάλει φυλακή τον Ντομινίκ ντε Βιλπέν. Για να μην θυμηθούμε τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την υπόθεση Στρος-Καν.

Keywords
Τυχαία Θέματα