Ο Ρουμπαλκάμπα παραιτήθηκε, η Τσακόν έρχεται

Όταν το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας επέλεγε πριν από μερικά χρόνια τον Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα για τη διαδοχή του Χοσέ Θαπατέρο στην ηγεσία του, οι περισσότεροι… υποψιάζονταν ότι το άλλοτε κραταιό κόμμα θα δυσκολευόταν να ανακτήσει τη χαμένη αίγλη του.

Δεν έκαναν λάθος. Χθες, στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι Σοσιαλιστές δεν κατάφεραν να… προσπεράσουν το Λαϊκό Κόμμα, παρά τη μεγάλη φθορά της κυβέρνησης Ραχόι λόγω και της σκληρής λιτότητας που ακολούθησε το Μνημόνιο.

Έτσι,

ο Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη διαδοχή του από την Κάρμεν Τσακόν. Την εκπρόσωπο της γενιάς των 40άρηδων, και άλλοτε Υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης Θαπατέρο. Εξαιρετικά δημοφιλή και φιλόδοξη, που είχε χάσει οριακά από τον Ρουμπαλκάμπα στη μάχη για τη διαδοχή του Θαπατέρο.

Υπό την ηγεσία της Τσακόν, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας αναμένεται να ανακτήσει μέρος της δημοφιλίας του, και να ξαναγίνει ανταγωνιστικό απέναντι στο Λαϊκό Κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα