Ο Robert Downey Jr… συνήγορος υπεράσπισης (photo)

Πως υπερασπίζεσαι κάποιον που δε σε υπερασπίστηκε ποτέ; Αυτή είναι η ουσία του θρίλερ/οικογενειακού δράματος με τον Robert Downey Jr. Ο οποίος υποδύεται έναν συνήγορο υπεράσπισης που επιστρέφει στη μικρή πόλη που μεγάλωσε για να υπερασπιστεί τον επιθετικό πατέρα του (Robert Duvall), δικαστή στη μικρή κοινωνία, σε μία υπόθεση φόνου.

Ο Duvall υποδύεται έναν διττό ρόλο: ένα σύμβολο δικαιοσύνης για τη μικρή κοινωνία και έναν τύραννο για το σπιτικό του, παράγοντες που οδήγησαν το γιο του να απομακρυνθεί χρόνια πριν. Μια οικογενειακή κηδεία φέρνει το χαρακτήρα του Downey πάλι πίσω και άλλος ένας θάνατος τον κρατάει μακριά.

“Ενάντια στα ένστικτα και τις επιθυμίες του, καταλήγει να υπερασπιστεί τον πατέρα του από μια, από πρόθεση ή μη, σφαγή” λέει ο Downey “Ο πατέρας του είναι στυλοβάτης της μικρής κοινωνίας. Όλοι γνωρίζουν έναν πατέρα που συμπεριφέρεται σαν κριτής. Κάθε κοινωνία έχει έναν, και κάθε οικογένεια έχει είτε ακούσει είτε βρεθεί υπό μια τέτοια πατριαρχική κυριαρχία. Είναι πολύ αμερικάνικη ιστορία”

Ο χαρακτήρας του Downey δε θα συγκρουστεί μόνο με τον πατέρα του αλλά και με τον κτηνώδη μεγάλο αδερφό τον οποίο υποδύεται ο Vincent D’Onofrio και στέκεται στο πλευρό του πατέρα σε όλα. Λιγότερο πεπεισμένος αλλά όχι λιγότερο αφοσιωμένος στον πάτερ-φαμίλια είναι ο μικρότερος αδερφός.

Η ταινία έχει δόσεις χιούμορ αλλά είναι σίγουρα μια δραματική στροφή για τον σκηνοθέτη David Dobkin. Και είναι το πρώτο project που αναλαμβάνει η εταιρία παραγωγής Team Downey, του ίδιου του Robert Downey Jr. και της γυναίκας του, Susan Downey.

Η ταινία θα είναι στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 23 Οκτωβρίου.

Keywords