Ο Ρέντσι οδηγεί Smart. Ο ίδιος. Οι Έλληνες πολιτικοί… θέλουν κάποιον να τους ανοίγει την πόρτα (photo)

Twitter@EmOikonomidis

Στο πρόσωπο του Δημάρχου Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι, η ιταλική πολιτική ζωή, και όχι στενά και περιορισμένα η Κεντροαριστερά, βρήκε έναν χαρισματικό ηγέτη, που δείχνει να διαθέτει το όραμα και τη φιλοδοξία (έστω και… αχαλίνωτη) να οδηγήσει πέρα και μακριά από την κρίση την οικονομία-κλώνο της Γερμανίας, από τη βιωσιμότητα της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η μακροημέρευση συνολικά της ευρωζώνης.

Ο νέος ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος βρίσκεται πίσω από

την πολιτική κρίση που προκάλεσε από χθες στην Ιταλία, ακόμη όμως και σε αυτές τις δύσκολες και αμφιλεγόμενες στιγμές, κάθε βήμα του έχει επικοινωνιακή ουρά. Και βαρύ αντίκτυπο.

Χθες για παράδειγμα, στη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα, χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο… Smart, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος. Ούτε πολυτέλειες, ούτε υπερβολές, ούτε… προσωπικοί μύθοι μεγαλείου, με τον πολιτικό να αισθάνεται ότι αποκτά υπόβαθρο, υπόσταση και “βαριά σκιά”, επειδή κάποιος… του ανοίγει την πόρτα, ή οδηγεί το αυτοκίνητό του.

Φυσικά και δεν μετράει μόνο η εικόνα, αλλά και η ουσία. Στην περίπτωση του Ρέντσι ωστόσο, ουσία υπάρχει. Επομένως, η εικόνα μετράει περισσότερο. Οι συγκρίσεις δε με το ελληνικό πολιτικό δυναμικό, προκαλούν εξοργιστικούς συνειρμούς.

Εκείνος βέβαια, μεγάλωσε στην πόλη της Αναγέννησης, θα ήταν λοιπόν δύσκολο να μην επηρεαστεί από την αύρα της αλλαγής, της ανατροπής, της αναζήτησης της καινοτομίας. Στα δικά μας, ούτε η βαρύτητα του brand name “Ελλάδα”, ή “Αθήνα”… συγκίνησαν τους πολιτικούς ταγούς που κατέβασαν επικίνδυνα το επίπεδο του δημοσίου βίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα